Mostarac Marino Pušić, nakon debija na klupi Šahtara, u pobjedi Barcelone 2:1

Želim uživati u igri svoje momčadi na terenu. Zato želim vidjeti puno pokreta, visokog presinga, hrabrosti...

storyeditor/2023-10-26/barca1.png
27.10.2023.
u 17:49

Imali smo samo jedan trening i nekoliko sastanaka s momčadi kako bismo ih pripremili za ovu utakmicu. A kao što znate, nije lako igrati protiv Barcelone u gostima

Mostarac Marino Pušić debitirao je kao trener na klupi ukrajinskoga Šahtara u Ligi prvaka u utakmici protiv Barcelone, piše Večernji list BiH. Utakmica 3. kola skupine H završila je pobjedom Španjolaca od 2:1, ali je Pušić zadovoljan predstavom svojih igrača. Nakon utakmice se obratio i novinarima, a cijelo je obraćanje s press-konferencije i pitanja novinara prenio ukrajinski klub na svojoj službenoj stranici.

Drugi dan u klubu

Čestitamo vam na prvoj utakmici sa Šahtarom u Ligi prvaka. Kako je za vas prošla? Jer, koliko znamo, ovo vam je tek drugi dan u klubu.

– Bilo je to nevjerojatno iskustvo u posljednja tri dana, naravno, promijeniti jedan nevjerojatan klub, Feyenoord, za drugi nevjerojatan klub, Šahtar, i imati samo jedan trening i nekoliko sastanaka s momčadi kako bismo ih pripremili za ovu utakmicu. A kao što znate, nije laka utakmica kada igrate protiv Barcelone u gostima. Sve je bilo užurbano ovih dana. Jedan kolega mi je rekao: - Marino, poznajem te jedan dan, ali imam osjećaj da te poznajem tri godine. Bilo je intenzivno, ali zahvalan sam svima u Šahtaru na toploj dobrodošlici i podršci u posljednja dva dana.

Napravili ste samo tri izmjene. Zašto ste se ograničili?

– Ne radi se o mijenjanju brojeva. Ako napravim zamjenu, želim vidjeti nešto drukčije u igri, promijeniti možda ritam ili iznenaditi protivnika. A ponekad se morate nositi i s umorom kod nekih igrača koji su na utakmici radili nevjerojatno teško. Vidio sam da momčad igra prilično dobar nogomet, tako da u ovom slučaju nisam imao razloga za izmjene.

Razumijemo da ste u momčadi tek nekoliko dana, ali želimo vas pitati o učinku Mykole Matviyenka. Je li ozlijeđen ili nije u dobroj formi? Mislite li da nije bio dobar? Čak je i Taras Stepanenko imao nekoliko komentara za njega tijekom utakmice.

– Morate shvatiti jednu stvar: tu su i značajne promjene u momčadi, puno emocija. Odjednom, pred njima je novi trener. Imali su tri trenera u posljednjih nekoliko dana. Igračima to mnogo znači. Uvijek svi misle da se samo treba pojaviti i igrati nogomet, ali i oni su ljudi, imaju emocije. Mogu reći jednu stvar - nikad ne govorim o pojedinačnim igračima, ali sam strahovito ponosan na sve svoje igrače. Ovi dečki su se pojavili kako bi se natjecali s Barcelonom, jednom od najboljih momčadi u Europi u smislu performansi i kvalitete koju imaju. Je li vaše pitanje bilo o Matviienku? Ponosan sam i na njega.

Razgovarali smo s kapetanom Stepanenkom. Rekao je da ste od njih tražili da igraju hrabro, da budu ambiciozni. Jeste li zadovoljni ekipom?

- Da, apsolutno. Zapravo, učinili su sve što sam tražio od njih. Naravno, postoje trenuci u igri kada se morate boriti protiv Barcelone, ali oni su i uz ovu patnju pokazali karakter: dosta su se trudili, bili su organizirani i disciplinirani, podržavali jedni druge. Jako je teško odgovoriti na tako visok presing i intenzitet protivnika kada si u posjedu. Promijenili smo neke stvari u poluvremenu iako je i momčad dobro odradila prvo poluvrijeme. Ako možemo nešto promijeniti tijekom utakmice protiv ovog protivnika, imamo potencijal i karakter. I time sam najzadovoljniji.

Što ukrajinski navijači Šahtara mogu očekivati ​​od vašeg stila nogometa koji želite donijeti u klub? Vidjeli smo neke početne stvari: nadogradnju sleđa, neke dobre brze kombinacije, napade po krilima. Možete li sažeti kako želite vidjeti igru ​​momčadi?

– Već ste spomenuli nekoliko stvari koje smatram vrlo važnima. To je dio moje vizije. Prije svega, Šahtar je veliki klub u Ukrajini. Kad imaš veliki klub, moraš pokušati biti dominantan u nekim stvarima, možda u svim stvarima. To je dominacija i bez lopte i s loptom. Volim nogomet, a kad ga gledam, želim uživati ​​u njemu. Također želim uživati ​​u igri svoje momčadi kada je gledam na terenu. Zato želim vidjeti puno pokreta, visokog presinga, hrabrosti, što smo u ovoj utakmici i pokazali. To je ono što ćemo razvijati u bliskoj budućnosti. To je to. Želim vidjeti dobar nogomet.

Bila je to posebna večer za Dmytra Chygrynskyija jer je Barcelona njegov bivši klub. Sada nije igrao. Kako ga vidite u sastavu?

Rade to izvrsno

– Vrlo dobro pitanje. Bio sam jako sretan zbog njega, što je ovdje s nama, što je mogao upoznati ljude s kojima je igrao ili radio. Smijao se i bilo je lijepo vidjeti. On je iskusan, inteligentan tip sa sjajnim karakterom. To vrijedi i za ostale igrače njegovih godina u našoj momčadi: oni podržavaju i potpomažu mlade igrače, a također ih usmjeravaju na svoj način. To je i uloga koju tražim od njih, a oni to rade izvrsno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?