Legendarni Slaven Zambata

“Želim da Zrinjski krene putem Dinama”

11.09.2016.
u 09:00

GNK Dinamo tijekom siječnja gostovat će u Mostaru gdje će sa Zrinjskim odigrati humanitarni prijateljski susret. Izaslanstvo zagrebačkog kluba jučer je boravilo u Mostaru, donijelo je pismo namjere koje su u mostarskom klubu objeručke prihvatili.

Suradnja

Početkom veljače sportski savezi gradova Mostara i Zagreba potpisali su sporazum o suradnji, pa je organizacija navedenog susreta pokazatelj dobrih odnosa dvaju sportskih gradova.

- Sportski savezi Mostara i Zagreba počeli su suradnju i mi tražimo načine kako tu suradnju učiniti što kvalitetnijom. Ona može ići u nekoliko pravaca i jedan od tih temeljnih pravaca je suradnja u stručnom i sportskom dijelu kada je u pitanju razvoj programa i rad s mladima. Znamo da nema sporta i poticaja za mlade ako nema vrhunskog sporta. GNK Dinamo već niz godina igra Ligu prvaka i učinilo nam se važnim postići da gostuje u Mostaru i odigra jednu prijateljsku humanitarnu utakmicu. U Mostar smo došli s jednim pismom namjere da se utakmica odigra polovinom siječnja i nadamo se da ćemo dobiti pristanak Zrinjskog, kazao je Ivica Lovrić, pročelnik Odjela za sport Grada Zagreba.

Osim Lovrića, u izaslanstvu mostarskog kluba bio je i Slaven Zambata, legendarni nogometaš Dinama.

- Uistinu sam sretan da sam nakon dugo godina ponovno u Mostaru. Mostar je svima nama koji smo igrali 60-ih godina ostao u najljepšem sjećanju i gostovanje u Mostaru nam je bilo najdraže. Znali smo da na dan utakmice tu dolazi cijela Hercegovina.

Gradovi Mostar i Zagreb uvijek su bili u izvanrednim odnosima, a Mostar je uvijek bio rasadnik nogometnih talenata poput Bence, Mujića, Mrgana, Pinde, Matijevića, Sule Repca, Zelenike te sjajne generacije u kojoj su Vladić, Bajević..., istaknuo je Zambata i dodao:

- Kada je došla ideja za odigravanje utakmice, sa zadovoljstvom sam došao u Mostar i bit ću sretan nazočiti tom susretu. Želim da naš Zrinjski krene putem našeg Dinama, da bude broj jedan i stalno napreduje - dodao je Zambata.

Poziv prihvaćen

Zrinjski je prihvatio poziv Dinama za odigravanje prijateljske humanitarne utakmice u Mostaru.

- Naravno da je HŠK Zrinjski s velikim zadovoljstvom prihvatio ideju za odigravanjem prijateljske utakmice dvaju klubova koji su odavno u prijateljskim odnosima. Još više jer smo u startu saznali da će biti humanitarnog karaktera. To će biti susret dvaju aktualnih prvaka BiH i Hrvatske te smo uvjereni da će to biti jedan spektakl, poručio je glasnogovornik HŠK Zrinjski Mario Pandža. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije