Široki Brijeg

Žele prekinuti tradiciju neuspjeha

BiH,30.05.2015.Siroki, Stadion Pecara,  Prvetvena nogometna utakmica   Siroki -  Zrinjski  Photo:Stojan Lasic
05.03.2016.
u 07:00

U petak je održana tiskovna konferencija Širokobriježana uoči sutrašnjega (17 sati) derbija 20. kola nogometne Premijer lige BiH između Širokoga Brijega i Zrinjskog, utakmice koju po tko zna koji put mnogi vide kao utakmicu godine, piše Večernji list BiH.

Nije ih poremetio poraz

Bilo je uistinu tako u dva proljetna susreta 2014. i 2015. kada su međusobni sudari odlučivali (i odlučili) o naslovu prvaka BiH i izlasku u Europu. Novinarima se obratio trener Širokog Slaven Musa:

- Izgubili smo na Grbavici od Željezničara (2:0) u prošlom kolu, ali to nas nije poremetilo. Na redu je novi derbi protiv Zrinjskog, utakmica koja donosi stanoviti pritisak na obje strane. Nije to ni loše, jer mislim kako bolje igramo kada smo pod pritiskom. Vjerujem da imamo volje, snage i znanja usmjeriti misli kamo želimo. A to su pobjeda u derbiju i tri nova boda:

- Ovo je prigoda za novo dokazivanje. Možemo i moramo zaboraviti poraz protiv Željezničara. Obećavam maksimalno zalaganje svih nogometaša, kako bi kraj susreta dočekali uzdignutih ruku. Pozivamo sve naše navijače da nas podrže, jer to nam puno znači, izjavio je na tiskovnoj pouzdani branič Širokog Brijega Slavko Brekalo.

U taboru Širokog Brijega maksimalno se uvažava i poštuje protivnik, ali se istodobno vjeruje u vlastite mogućnosti te da se nakon tri godine prekine tradicija izostanka pobjede protiv Zrinjskog (posljednji put Široki je Brijeg slavio 3:0 10. ožujka 2013. godine). Trener Musa nije rekao koja će početna jedanaestorica istrčati protiv Zrinjskog te hoće li biti nekih izmjena u odnosu na utakmicu na Grbavici koju je odigrala “u tom trenutku najbolja momčad”.

Upitnik nad Bralićem

Izostao je i odgovor o mogućem izostanku braniča Slavka Bralića, koji je u prošlom kolu na Grbavici ozlijedio ruku. Bralić, ipak, nije propustio ni jedan trening, što znači da je spreman igrati. Bila bi šteta da izostane, jer on je jedini igrač u polju u Premijer ligi BiH koji je nastupio na dosadašnjih 19 utakmica od prve do 90. minute. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?