INCIDENT NA SAN SIRU

Zbog nereda na utakmici u Milanu privedeno sedam navijača Rijeke

02.10.2017.
u 15:40

MUP navodi da je zbog protupravnih ponašanja prema raspoloživim saznanjima privedeno sedam hrvatskih državljana

Za sedmoricu navijača Rijeke koji su privedeni zbog sudjelovanja u neredima tijekom utakmice između Milana i Rijeke, hrvatska policija tražit će zabranu prisustvovanja sportskom natjecanjima.

Utakmica između AS Milan i HNK Rijeka, koju je pratilo i 4000 navijača HNK Rijeka, odigrana je 28. rujna u Milanu, ali nije prošla bez incidenta.

Navijači HNK Rijeka prvo su prije početka utakmice sukobili s pripadnicima talijanske policije na parkiralištu stadiona San Siro, dok su u 60. minuti utakmice riječki navijači ubacili nekoliko pirotehničkih sredstava u natjecateljski prostor zbog čega je glavni sudac nakratko prekinuo susret, objavio je MUP u ponedjeljak na svojim internetskim stranicama.

MUP  navodi da je zbog protupravnih ponašanja prema raspoloživim saznanjima privedeno sedam hrvatskih državljana, protiv kojih će policija nadležnim sudovima podnijeti prijedloge za izricanje mjere zabrane prisustvovanja određenim sportskom natjecanjima.

Mediji su na dan utakmice objavili da je do sukoba Armade i policije došlo nakon što policija nije pustila oko 1000 navijača riječkog kluba prema gradu. U jednom trenutku došlo je do naguravanja, a razni predmeti su poletjeli prema policiji koja je upotrijebila suzavac kako bi smirila situaciju.

Talijanski mediji su navodili da su navijači Rijeke na putu do stadiona razbili sedam autobusnih stanica, bacali topovske udare i palili baklje. Zbog prevelike gužve policija je zatvorila dvije stanice metroa pa su navijači pješice prepraćeni do stadiona.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?