GRADSKI DERBI Nitko iz Zrinjskog i Veleža nije javno istupio i požalio se na suđenje, ali činjenica je da je ono bilo loše

Zbog lošeg suđenja na derbiju, Valjić “na hlađenju”

derbi
Foto: Stojan Lasić
14.03.2015.
u 10:12

Da je suđenje glavnog suca Ognjena Valjića i njegovih pomoćnika bilo loše, potvrdili su svojom reakcijom iz Nogometnog saveza BiH time što su suspendirali glavnog suca Ognjena Valjića

Bilo je nekoliko kuloarskih pritužbi nakon mostarskog gradskog derbija na suđenje s obje strane. Nitko, doduše, službeno nije izrazio nezadovoljstvo suđenjem. Ipak, loše suđenje na kraju je ostavilo traga. Da je suđenje glavnog suca Ognjena Valjića i njegovih pomoćnika bilo loše, potvrdili su svojom reakcijom iz Nogometnog saveza BiH time što su suspendirali glavnog suca Ognjena Valjića.

Sporne situacije

Nakon uvida u fotografije koje smo imali na raspolaganju, vidjela su se tri krupna propusta sudaca na štetu Zrinjskog. Još jedan koji je s tribina izgledao najočitije, odigrao se na štetu Zrinjskog u prvom dijelu kada je s leđa u kaznenom prostoru brutalno srušen napadač Popović, nismo imali na raspolaganju. Pogrešaka je bilo i na štetu Veleža. Portalima je kolala i videosnimka sa sudačkim propustima na štetu Veleža. Simpatizeri toga kluba imali su najviše pritužbi na poništeni pogodak iz 39. minute. Situacija koja je prethodila jedanaestercu za Velež, prema fotografiji, bila je očito zaleđe, jer napadač Veleža nalazio se ispred igrača Zrinjskog u trenutku upućivanja lopte. U drugoj spornoj situaciji zadnji igrač obrane Veleža povlači Popovića za dres, što sudac nije označio ni kao prekršaj, niti je tu pokazao karton.

Kompenziranje

Posljednji sporni trenutak na našoj fotografiji dogodio se pred kraj susreta kada je udarac Popovića na gol-liniji rukom “ukrotio” branič Veleža. Očit je bio i prekršaj Blaića koji sudac nije dosudio, a morao je jer se nije nalazio daleko od mjesta prekršaja. Prilikom još jednog navodnog prekršaja na igraču Zrinjskog, koji je bio simuliranje, a koji je sudac svirao, izgledalo je kao da sudac na neki način kompenzira svoje prethodne pogreške.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije