Reprezentacija

Završena je pripremna tišina za bh. nogometaše

Football Soccer - Bosnia v Cyprus - 2018 World Cup Qualifier Football Soccer - Bosnia v Cyprus - 2018 World Cup Qualifier - Bilino Polje stadium, Zenica, Bosnia and Herzegovina - 10/10/16. Bosnia's  head coach Mehmed Bazdarevic reacts during the match aga
12.11.2016.
u 07:00

Reprezentacija BiH nakon jučerašnjeg leta iz sarajevske zračne luke raskomotila se u atenskom hotelu Intercontinetal i spremna očekuje sutrašnju utakmicu s Grčkom, jedan od najvažnijih susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji. Zenički pripremni i rani radovi obavljeni su prema planu stručnog stožera, čiju realizaciju nisu omele ni rane snježne oborine. Izbornik Mehmed Baždarević je prije polaska za Atenu u razgovoru s novinarima kazao kako u taboru BiH vlada optimizam i da je “sve osim poraza dobro, ali mi želimo pobjedu”. Velikom željom za uspjehom na novom gostovanju u Grčkoj izbornik i igrači pokazuju da i dalje imaju ogromne planove u ovim kvalifikacijama.

Optimisti

- Već smo govorili o tome da će utakmica biti teška, ali spremamo se odigrati dobru utakmicu, igrači su dobro radili i optimisti smo. Najvažnije će biti da pokažemo borbenost, tako da je svaki rezultat osim poraza dobar, ali učinit ćemo sve kako bismo pobijedili, rekao je Baždarević.

Na okupljanju u Zenici stručni stožer reprezentacije imao je problema koji se nisu iznosili u javnost jer se radilo o zdravstvenim problemima nekoliko igrača, koji su u Trening centar stigli sa značajnim ozljedama iz svojih klubova. Svi pogledi i razmišljanja sportske javnosti bili su, i sada su, upućeni na susret s grčkom reprezentacijom, tako da se samo konstatiralo da je bolestan Sead Kolašinac, zbog želučane viroze, ali s ozljedama su došli Asmir Begović, Emir Spahić, Ognjen Vranješ i Haris Medunjanin, dok neki igrači nisu u potpunosti zaliječili klupske ozljede. Njihova želja da se pojave na okupljanju u Trening centru u Zenici i da probleme saniraju s medicinskim timom pokazuje koliko im je ova utakmica važna.

- Imali smo malih problema oko ozljeda, ali uspjeli smo to sanirati. Vidjet ćemo kakva je situacija s Kolašincem, liječnici će odlučiti u ova dva dana o njegovom statusu. Ono što je najvažnije, motivacije ne bi trebalo nedostajati, na nama je da odigramo pravu utakmicu i vratimo se zadovoljni. To što Grčka ima tri boda više od nas u ovom trenutku ništa ne znači jer je samo važan sljedeći susret u koji ulazimo s mnogo ambicija, iznio je svoje brige pred polazak izbornik Baždarević.

Svi igrači su svjesni važnosti sutrašnje utakmice na stadionu Karaisakis, puni su optimizma, koji ove jeseni zaista ima osnove zbog njihovih igara u svojim klubovima. Forma većine bh. nogometaša raduje i igre koje pružaju u svojim klubovima pune stadione i stranice sportskog tiska diljem Europe. Kapetan reprezentacije Edin Džeko lider je talijanskog prvenstva i u rimskoj Romi redovito postiže golove, tako da njegov optimizam pred važnu utakmicu s Grcima ima osnove.

- Grci nas dobro poznaju, kao i mi njih, i bit će ovo dobra utakmica. Jedan igrač sigurno ne može dobiti utakmicu i odlučit će naš timski pristup susretu. Morat ćemo biti mnogo bolji nego protiv Belgije, a konačan rezultat će ovisiti o svim igračima na terenu koji će morati dati svoj maksimum za pozitivan rezultat protiv Grčke.

- Igrao sam protiv nekolicine njihovih igrača, općenito znam da je to dobra ekipa, ali mislim da nisu bolji od nas. Igrao sam s Torosidisom, s Manolasom igram još, ali on je ozlijeđen i neće igrati. Nisu bolji od nas, ali u svakom slučaju, to moramo pokazati na terenu, kaže Edin Džeko.

I doktor Reuf Karabeg, šef medicinskog tima naše A nogometne reprezentacije, nakon šestodnevnog nadzora zadovoljan je zdravstvenim stanjem nogometaša za koje kaže da su svi spremni psihofizički, što je jako važno.

Kolašinac bez problema

- Bilo je određenih situacija koje smo morali rješavati, jer u natjecateljskoj fazi nacionalnih prvenstava logično je da igrači imaju sindrome prenaprezanja, koje smo vrlo učinkovito riješili. Određene igrače smo odmarali, neki su bili pod fizikalnom terapijom, a stalno smo pratili status Seada Kolašinca.

Takav je bio plan i dogovor, a s njegovim liječnikom Patrickom bio sam u stalnoj vezi jer pred ovakvu utakmicu teško je ostati bez takvog igrača. Kolašinac je posljednji trening sa Schalkeom izdržao bez problema, kaže doktor Karabeg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije