LMZ Čitluk

Završen prvi krug natjecanja po skupinama, večeras se igra osmina finala

01.08.2018.
u 11:21

U ponedjeljak večer na ŠC Jakerovac u Krehinu Gracu odigrana su četiri posljednja susreta po skupinama, kojima je završen prvi krug natjecanja Lige MZ općine Čitluk, koji se igrao po jednostrukom bod-sustavu i principu “svatko sa svakim”. U ta četiri susreta postignuto je 25 pogodaka, a u 36 odigranih utakmica prvog kruga strijelci su postigli čak 263 pogotka. U prvoj utakmici C skupine te je večeri momčad Donje Blatnice zasluženo svladala ekipu Donjeg Velikog Ograđenika s visokih 7:1 (4:1). Tom pobjedom Donja Blatnica je sa 6 bodova osvojila drugo mjesto u C skupini. Strijelci za D. Blatnicu bili su Tomislav Sušac, Matej Bevanda, Marin Galić, Pavo Galić, Marko Bulić, Boris Barbari i Luka Galić, a jedini pogodak za D. V. Ograđenik dao je Ferdinando Beljo.

U drugom vrlo kvalitetnom i borbenom susretu C skupine Donji Hamzići su pobijedili Gradniće s 4:1 (1:0) i potvrdili prvu poziciju u svojoj skupini, što im je donijelo izravan plasman u četvrtfinale. Pogotke za pobjedničku momčad D. Hamzića postigli su Ivan Ivanković, Luka Ivanković, Robert Ševo i Josip Ivanković, dok je jedini pogodak za inače vrlo kvalitetnu ekipu Gradnića dao Boris Pehar.

Domaćin bio bolji

Treći susret te večeri između domaće momčadi Krehina Graca i snažne ekipe Dragićine, koji je izravno odlučivao o prvom mjestu u B skupini, predstavljao je pravu poslasticu za gledatelje jer su obje momčadi prikazale vrhunsku igru u napadu i obrani, a i strijelci su bili učinkoviti. Nakon mnogo uzbuđenja na kraju je taj susret završio bez pobjednika 3:3 (1:2) pa je tako Dragićina sačuvala prvo mjesto u svojoj skupini koje ju je izravno odvelo u četvrtfinale, a Krehin Gradac drugo mjesto u B skupini i nastavak natjecanja u osmini finala. Strijelci za Krehin Gradac bili su: Anton Pehar, Luka Dujmović i Matej Pehar, a dva zgoditka za Dragićinu dao je Vinko Prusina i jedan Zvonimir Barbarić.

Istovjetan rezultat od 3:3 postignut je i u četvrtom susretu između susjednih momčadi D skupine Međugorja i Bijakovića. U kvalitetnoj i do kraja neizvjesnoj igri rezultat od 3:3 (1:2) je najpravedniji. Podjelom bodova Međugorje je zadržalo 1., a Bijakovući 2. poziciju u svojoj skupini. Dva pogotka za Međugorje postigao je Ante Čilić te jedan Rony Barišić, dok je strijelac dvaju pogodaka za Bijakoviće bio Jozo Ivanković te jednog Franko Gugić.

Večeras osmina finala

Prvoplasirane momčadi iz svake skupine (Dobro Selo, Dragićina, Donji Hamzići i Međugorje) izravno su se plasirale u četvrtfinale, a drugoplasirane i trećeplasirane ekipe iz svake skupine nastavljaju razigravanje u osmini finala i borbu za preostala četiri mjesta u četvrtfinalu, dok je za sve ostale momčadi (njih sedam) natjecanje završeno. Doznali smo da će se razigravanje u osmini finala igrati već večeras na ŠC Jakerovac u Krehinu Gracu, i to: Gornji Ograđenici - Gornji Hamzići (20 sati), Krehin Gradac - Potpolje (21), Donja Blatnica - Čalići (22), Bijakovići - Gradnići (23). •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?