ODBOJKA

Zamjetno podizanje kvalitete igre odbojkaških ekipa Premijer lige BiH

storyeditor/2024-02-18/ooo.png
19.02.2024.
u 15:46

U 16. kolu Premijer lige BiH nove pobjede zabilježili su posavski klubovi - OK Napredak Odžak protiv ekipe Gacka te HOK Magic Ice Domaljevac u susretu s ekipom Kaknja 78

Posavski odbojkaši suvereno vladaju vrhom Premijer lige BiH i nakon 16. kola lige, piše Večernji list BiH. Na samom tronu je i dalje bez iznenađena OK Napredak Odžak, koji je zabilježio još jednu čvrstu pobjedu na gostovanju kod OK Gacko. Odbojkaši HOK Magic Ice Domaljevac zabilježili su pak pobjedu, ali s puno drame, kako to inače znaju prirediti svojim navijačima.

Borba za play-off

OK Napredak Odžak zadržava prvo mjesto Premijer lige BiH sa susretom koji je kroz sva tri seta doveo sebi u korist (23:25, 19:25 i 9:25). Tek na početku susreta zamjetan je bio otpor domaće ekipe, no u nastavku utakmice ponovno je pokazana briljantna igra najbolje odbojkaške momčadi BiH. Iz Uprave uvijek džentlmenski upućuju protivniku želje za uspješnim rezultatima u nastavku sezona u borbi za play-off, a igračima i stručnom stožeru OK Napredak čestitke.

- Trebalo je energije u ovom susretu zbog udaljenosti i gostovanja, ali uspjeli smo sve svladati. Na početku blaga aklimatizacija zbog dvorane, a poslije je sve teklo prema planu. Bili smo dovoljno motivirani i fokusirani na igru, pa čestitke momcima na igri. Što se tiče posljednja dva kola, dolazi nam Borac iz Banje Luke, a onda putujemo u Sarajevo protiv Bosne. Praktički, potreban nam je bod da potvrdimo prvo mjesto u regularnom dijelu, a prije doigravanja za prvaka. Već sada možemo reći kako je ovo bila iznimno uspješna sezona odbojkaša Napretka. Vrlo optimistično dočekujemo i play-off, samo da nas zdravlje posluži kako bi naši vjerni navijači i dalje uživali u izvedbi naših igrača - poručio je uvijek odmjerenim riječima trener OK Napredak Odžak Dragan Božić. Na parketu Sportske dvorane u Orašju odigravao se susret između dvaju starih rivala - HOK Magic Ice Domaljevac i OK Kakanj 78 iz Kaknja, odlična i do kraja neizvjesna, gotovo dramatična utakmica. Zaljubljenici u odbojku mogli su uživati u uzbudljivom i odličnom meču kroz pet setova s odličnim smečevima, blokovima i svim najtežim elementima odbojke. Domaljevački odbojkaši su u teškoj borbi na kraju ipak odnijeli pobjedu te po tko zna koji put pokazali svoj karakter. Nakon početnog uspjeha u prvom setu, dva su izgubili, a onda ipak uspjeli susret dovesti do kraja u svoju korist (3:2). Uvijek neugodan protivnik OK Kakanj 78 donio je Magic Ice Domaljevcu dramu na parket oraške dvorane. Unatoč tomu što je domaćin prvim setom pokazao uvjerljivu nadmoć s rezultatom 25:19, već u drugom je popustio, što je dovelo do gubitka seta (21:25). U trećem setu Kakanj je zasluženo slavio (16:25) jer su domaljevački odbojkaši imali pad u igri, što je rezultiralo gubitkom još jednog seta, da bi svoju čvrstinu i karakter pokazali nakon dvaju izgubljenih setova tek u četvrtom i s rezultatom 25:15. U odlučujućem, petom setu, već po tradiciji, priveli su utakmicu u svoju korist i na radost vjernih navijača s rezultatom 15:6.

- Znao sam da će ovo biti težak susret, ali i dva boda su dovoljna da držimo četiri boda razmaka od Radnika. Inače, Kakanj je neugodan protivnik, a nakon opuštanja opravdano smo gubili dva seta. Tada sam momcima rekao: ovo nema smisla, ili izgubite borbeno ili ovako neće ići. Zaigrali su onako kako doista mogu i uspjeli smo preokrenuti po tko zna koji put ovakav, naizgled izgubljen susret uz gubljenje dva seta - tvrdi trener HOK Magic Ice Domaljevac Zlatko Ivić. Za klub je važno što nije nastavljena tradicija "gubljenja" ključnih igrača u stanci natjecanja, kao prijašnjih godina. - Ovo je prva sezona da nam netko od glavnih igrača nije otišao. Uprava i predsjednik kluba potrudili su se da zadržimo dva najbolja igrača i doveli smo pojačanje, pa smo na svim igračkim pozicijama kompletirani. Slijede još dva kola, a onda stiže finalna utakmica Kupa, gdje ćemo se prijaviti prema Odbojkaškom savezu BiH za dodjelu domaćinstva kako bi se igralo u Orašju - kazao nam je trener Ivić nakon susreta.

Susret je prokomentirao i trener OK Kakanj 78 Danilo Ružić. - Mi smo stari rivali i definitivno u ove susrete ulazimo s puno žara i energije, pa i ovaj put. Domaljevac je doista bio izraziti favorit zbog stanja na ljestvici, ali nije prevelika razlika u igri i ne bih rekao da je neočekivano što smo uzeli drugi i treći set u Orašju s odličnom igrom.

Uzeli priključak

No, uspjeli smo uzeti bod na ovom teškom gostovanju i uzeti priključak u gornjem dijelu ljestvice. Svakako je Domaljevac opravdao epitet favorita i zasigurno je pokazao da slovi za jednog od glavnih favorita za finale ove godine - kazao nam je trener Ružić. Potvrdio je i da je zamjetno podizanje kvalitete odbojke bh. lige s nekoliko izvrsnih ekipa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije