Rukomet

Zakrpali polegnutu rukometnu kuću

 Rukomet
10.02.2017.
u 10:00

Do sloma bh. rukometa ipak nije došlo. Spasonosni “lijekovi” pronađeni su na sjednici Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH, u Bajnoj Luci. Problem je nastao zbog neodgovarajuće registriranog odnosno neregistriranog Rukometnog saveza Federacije, na što je 18. studenoga prošle godine upozorila Porezna uprava Federacije BiH. Upravo je istjecao i treći rok. Na sreću, zaraćene frakcije u federalnom Savezu, koje se praktično zovu - hrvatska i bošnjačka komponenta, na neutralnom terenu, u Bajnoj Luci, pronašle su solomonsko rješenje.

Rješenje

Prema usvojenoj odluci, RS Federacije činit će RS HB i Rukometni savez županija. Uz to, na sjednici IO u Bajnoj Luci usvojene su još tri značajne odluke. Prema prvoj, RS BiH će ubuduće funkcionirati na načelima sadašnje organizacije, i to načelima pariteta, konsenzusa i rotacije. Dalje, IO RS BiH suglasan je s rješenjem prema kojem će organizacija Federalnog rukometnog saveza BiH biti sastavljena od dviju članica, i to županijskih rukometnih saveza i RS HB. Ovo rješenje bit će ugrađeno i u izmjene i dopune sadašnjeg Statuta RS BiH. Treće, shodno navedenom članku 1. postojećeg Statuta RS BiH prilikom njegove izmjene, precizira se da će RS BiH činiti Rukometni savez Federacije BiH (koji čine RS HB i županijski savezi) i RS Republike Srpske.- Imamo odlične vijesti za sve koji vole rukomet, kazao je u obraćanju nakon sjednice Izvršnog odbora Zdravko Miličević, predsjednik RS BiH, te dodao:- Donijeli smo konkretne odluke koje su krucijalne za rukomet u BiH. Sva tri naroda bit će ravnopravna u Savezu, odluke će se donositi konsenzusom, dok će na čelnim dužnostima i u povjerenstvima dolaziti do rotacije. Miličević je isto tako dodao kako će biti formiran RS Federacije BiH koji će činiti RS HB i županijski savezi, čime će biti zadovoljen Zakon o sportu. Prema kalendaru aktivnosti, do 28. veljače trebalo bi se obaviti formiranje RS Federacije BiH kako bi se nesmetano mogla održati skupština RS BiH. Ovakvim ishodom pregovaračkoga maratona odblokiran je nastavak natjecanja u rukometnim ligama. Istina, klubovi će imati, primjerice, svega dan ili dva za pripremu utakmica.

Uloženi napor

Iako su rukometni čelnici isticali “uloženi silni” napor da bi se došlo do rješenja, moralno bi bilo da se svi povuku nakon trakavice zvane registracija RS BiH odnosno FBiH. Što je previše, previše je, tolike godine su protratili, a da nisu riješili ključna pitanja. I još nešto, od bolje obaviještenih doznali smo da ni ovoga puta, bez obzira ne sve prijepore, nije moglo bez onoga “đes”, odnosno “đe sam ja tu”. Možda su se oni pronašli, ako ništa, dobili su na važnosti...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije