igrački kut

Zakovani za dno, ali ipak gaje nadu

09.09.2017.
u 07:00

- Jesmo u mračnom tunelu, ali “tamo negdje”, ukazuje, vidi se i svijetlost koja nam vraća vjeru i nadu kako još uvijek nije sve izgubljeno, kazuje nam jedan vatreni navijač Viteza.

Slab učinak

Nakon šest odigranih kola, NK Vitez ima samo jedan osvojeni bod i 3 postignuta pogotka, što ih je “zakovalo” za dno prvenstvene ljestvice. Pa gdje se onda vidi svjetlo, otkud nada kada mnogi u aktualnom stanju NK Viteza vide samo beznađe? Prije svega, bez optimizma, bez vjere da se može, ni najmanji uspjeh se ne može uopće ni očekivati. A zašto bi i bilo sve izgubljeno, pa tek je šest odigranih kola u Premijer ligi BiH, a i konkurenti Viteza iz buduće “lige za ostanak” nisu daleko odmakli na prvenstvenoj ljestvici, na “dohvat su ruke” i dva uzastopna povoljna rezultata i eto Vitežana tamo gdje bi njihovi navijači i željeli ih vidjeti.

Prije svega, imajući u vidu start u novu natjecateljsku sezonu, stanje u kojemu se klub našao u ljetnoj stanci, pred početak priprema i sadašnje aktualno stanje su neusporedivi. Naime, Vitežani su napravili velike organizacijske iskorake, obnovili su igrački kadar, izabrana su nova rukovodeća tijela kluba sastavljena odreda od uglednih gospodarstvenika, istaknutih sportskih, kulturnih i djelatnika struktura vlasti i “bar na papiru”, po imenima, Vitez u poratnom vremenu nije imao bolje i kompetentnije klupsko rukovodstvo.

Je li moguće iznenađenje?

I otud ta svjetlost na kraju mračnog viteškog nogometnog tunela, te nada koja budi, jača i nagovještava bolje nogometne dane. Kad će ti dani početi, je li moguće da to bude već danas (subota u 16.30 sati) protiv Sarajeva na za Vitežane do sada neosvojivom Koševu? Rekli bismo, vrlo teško, ne zaboravljajući kako je nogomet ipak nogomet, sport u kojemu iznenađenja nisu rijetka, a znao ih je i Vitez priređivati kada se to uistinu nije očekivalo. Na žalost Vitežana, još uvijek nemaju pravo nastupa dvojica iskusnih i dobrih nogometaša, Josip Vuković iz RNK Split i Leopold Novak, Makaranin, povratnik u Vitez iz Rumunjske.

- Za nas nema terena i utakmice da možemo reći “lako ćemo”, a pogotovo to ne može biti slučaj u Sarajevu, kaže nam trener Viteza Ivica Bonić te dodaje:

- Svaka utakmica za nas je teška, “stotinu muka”. U ovoj prvenstvenoj stanci vrijedno smo radili, odigrali smo i dobru utakmicu sa Željezničarom (poraz 1:0), dali priliku svim raspoloživim snagama. Nažalost, imali smo i problema s bolešću, lakšim ozljedama i nekolicina nogometaša iz tih razloga nije redovito trenirala, što je za nas je u ovoj situaciji dodatan hendikep. No, bez obzira na očite probleme koje imamo, očekujem kako će naši nogometaši dati sve od sebe, boriti se i zašto ne očekivati i povoljan rezultat na Koševu, kazao je, dosta optimistično, strateg prve momčadi Viteza Ivica Bonić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije