Dva domaljevačka kluba HOK Magic Ice Domaljevac i HOK Mladost organizirala zajedničku Večer klubova

Zajedništvom u sportu odbojkaši i nogometaši šalju poruke o svom radu

storyeditor/2024-04-01/domaljevac02_nak_bih_010424.jpg
02.04.2024.
u 16:27

Jedno malo mjesto u okvirima BiH, kao što je Domaljevac, postiže iznimne sportske rezultate u kojima uvijek slavi sport i bez nekih posebnih financijskih potpora, kao što ih imaju u velikim sportskim središtima s puno duljom tradicijom, postižu fenomenalan uspjeh na sportskim borilištima odbojke i nogometa, piše Večernji list BiH. Dva sportska kolektiva iz Domaljevca, HOK Magic Ice i HNK Mladost, pokazuju kako i organiziranjem zajedničke Večeri klubova obilježavaju sportske uspjehe, dijele radost blagdana Uskrsa i šalju pozitivne poruke javnosti o svojem radu. A, naravno, imaju se čime pohvaliti i jedni i drugi, odbojkaši i nogometaši koji u svojim redovima imaju igrače sa šireg područja Posavine, pa je večer u restoranu Yimor u Domaljevcu zapravo ponovno okupila sve prijatelje tih uzornih klubova. Među njima je i dijaspora te nije slučajno odabran datum u vrijeme blagdana kada Domaljevčani ne propuštaju stići u rodni kraj, pa i na ovu Večer klubova. Uspješna večer zbližavanja navijača, igrača, stručnih stožera, a sve uz domaće delicije i zvuke tamburaša Slavonskog sutona, imala je za cilj, uz ostalo, i prikupljanje sredstava koja se usmjeravaju za projekte klubova. Na večeri su, uz ostale, bili načelnik općine Stjepan Piljić i gospodarstvenik Zlatko Oršolić, vlasnik tvornice sladoleda Magic Ice u Domaljevcu, sponzor odbojkaša, ali i brojnih drugih klubova.

Zajedništvo i u sportu      

- Kada organiziramo ovakve večeri, drago nam je što su uz nas sve institucije i udruge s našeg područja, županijske i općinske razine, što govori o našem ugledu. Također, tu su naši mještani, dijaspora, jer svi žele da i dalje na ovaj način pronosimo glas posavski. Isto tako, ovom zajedničkom večeri pokazujemo kako odlično surađujemo i bez konkurencije, poručuje trener HOK Magic Ice Domaljevac Zlatko Ivić. Večer je, inače, za odbojkaše imala pomalo gorak okus poraza u gostovanju s ekipom Radnika u Bijeljini, u kojoj su izgubili sva tri seta. - U susretu na domaćem terenu predstojeće subote moramo se resetirati pa očekujem da tu treću utakmicu preokrenemo sebi u korist - poručuje Ivić.

Sportaši bez granica

Koliko je HNK Mladost bez granica, pokazali su ne samo odbojkaši već i nogometaši, koje sada vodi trener prof. Bojan Magazin s Uefinom A trenerskom licencijom, podrijetlom iz Konjica, kojeg je životni put profesionalnog nogometaša doveo do Modriče, a sada i do Domaljevca. - Ovo je iznimka, možda i u regionalnim razmjerima, da dva kluba u jednoj večeri obilježavaju svoje uspjehe u zajedništvu za blagdan Uskrsa i na tome čestitam - kazao nam trener Magazin. - Došao sam u trenutku kada igrački rezultati nisu baš najbolji, ali samo ozračje i Uprava kluba su fenomenalni pa sam uvjeren da ćemo pokazati i na terenu bolje rezultate nego što su sada. Iskristalizirali smo igrački kadar i idemo naprijed - kazao je trener HNK Mladost Domaljevac Magazin. S Matijasom Pejićem HNK Mladost Domaljevac nekako je i krenuo iz anonimnosti uzlaznom putanjom i stasanjem u respektabilan klub koji sve više okuplja mlade i zaljubljenike u nogomet. S Bojanom napravio je ekipu u prijelaznom roku. Od Matijasa doznajemo prve informacije vezano uz dolazak reprezentacija BiH i RH u Domaljevac.

- U idućim danima definirat ćemo dogovor između HNK Mladost i NS-a BiH vezano uz dolazak reprezentacija BiH i RH na susrete u Domaljevcu. Prošle godine bio je susret kadetskih reprezentacija BiH i Hrvatske, a ove godine bi trebale doći i pionirske vrste. U razmaku od tri dana trebale bi biti odigrane tri utakmice te ćemo ovih dana točno definirati i potvrditi dogovor. Klub definitivno raste iz godine u godinu, sve više okupljamo i mlade nogometaše i simpatizere. Imamo pet novih imena nogometaša pa očekujemo napredak. Infrastrukturno smo uredili prostorije kluba, teren s rasvjetom, a sada namjeravamo urediti i press-lože na stadionu. Očekujemo i potporu OS-a BiH da nastavimo uređenje stadiona - kazao nam je Matijas.

Anto Gregurević, predsjednik HNK Mladost Domaljevac, ne skriva zadovoljstvo kako organiziranjem zajedničke Večeri klubova tako i rastom HNK Mladost. - Ovo je sportsko druženje koje je došlo na inicijativu načelnika Stjepana Piljića da dva najveća sportska kluba imaju ovakvu večer zajedništva i druženja zaljubljenika u sport u Domaljevcu. Malo smo mjesto, ali ljubav prema sportu daje iznimne sportske uspjehe, na što smo ponosni. U HNK Mladost smo, uz nova imena, kompletirali sastav od 25 igrača, što malo koji klub ove, pa i viših razina, ne uspijeva - naglasio je Gregurević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije