Kup-natjecanja u Posavini imaju dugu i zanimljivu tradiciju

Za ovogodišnje kup-natjecanje prijavile su se 24 ekipe, Dinamo iz Donje Mahale brani naslov

12.05.2023.
u 21:11

Današnja kup-natjecanja na županijskoj razini nisu ni približna slika prijeratnih utakmica te brojni klubovi izbjegavaju kup-natjecanja jer, kažu, samo im donose dodatne financijske troškove

Kup-natjecanja su nekada privlačila iznimno veliku pozornost ljubitelja nogometa u posavskom dijelu Bosne i Hercegovine, ali i susjednoj Slavoniji. Odskakala su od uobičajenih i bila osmišljena da promoviraju seoske klubove, a kup-utakmice znale su privući od tri do pet tisuća gledatelja, ponekad više nego što sela imaju stanovnika, piše Večernji list BiH.

Uzbudljivo i neizvjesno

Klubovi iz malih sredina vrlo su rijetko mogli "dogurati" do susreta s visokorangiranim klubovima, ali i takvi susreti znali su biti uzbudljivi i neizvjesni.

Današnja kup-natjecanja na županijskoj razini nisu ni približna slika prijeratnih utakmica te brojni klubovi izbjegavaju kup-natjecanja jer, kažu, samo im donose dodatne financijske troškove. U velikom broju klubova ističu kako kup-utakmice koriste za jače treninge i uigravanje ekipe. Ipak, posljednjih godina u brojnim su klubovima promijenili mišljenje, pa se tako za nastupe u ovogodišnjem Kupu Nogometnog saveza Posavske županije prijavilo trinaest klubova iz Prve i sedam iz Druge županijske nogometne lige, kojima su se u drugom kolu pridružila četiri člana Druge lige FBiH - skupine Sjever.

Nakon odigranih utakmica prvog kola, u drugo se plasiralo deset ekipa, kojima su se pridružili federalni drugoligaši Dinamo, Napredak, Odžak 102 i Dizdaruša. U prostorijama Nogometnog saveza Posavske županije u Orašju obavljeno je ždrijebanje parova 2. kola u kojem se sastaju: Sloga Prud - Odžak 102, Korpar - Dizdaruša, Ratkovići - Dinamo, Mladost Domaljevac - Napredak Matići, Trešnjevka - Napredak Omerbegovača, Sloga Tolisa - Kostrč i Mladost Sibovac - Mladi Zadrugar. Utakmice će biti odigrane 17. i 24. svibnja.

Naslov brani Dinamo

Podsjetimo, prošlogodišnjeg pobjednika Kupa Nogometnog saveza Posavske županije odlučio je susret federalnih drugoligaša, Napretka iz Matića i Dinama iz D. Mahale, odigran pred blizu 500 gledatelja na stadionu u Matićima. Utakmica je u regularnih 90 minuta završila rezultatom 1:1, nakon čega se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, u čemu su gosti imali više sreće i pobijedili ukupnim rezultatom 6:5. Pobjednički pehar kapetanu Dinama Josipu Maskaljeviću Joti uručio je Iljo Dominković, predsjednik Nogometnog saveza Posavske županije.

Ključne riječi
kup

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije