Posušje

Za goste igrao i načelnik Kutjeva Josip Budimir koji je podrijetlom iz Posušja

10.03.2016.
u 09:00

Pred stotinjak gledatelja na Mokrom docu je odigran ogledni susret HŠK Posušje s gostima iz pitomog slavonskog mjesta Kutjeva. Domaći su bili bolji, što potvrđuje i rezultat od 4:0 (3:0) Strijelci za domaće bili su: Crnogorac, D. Begić, Ćuže i Čutura. Nogometaši Kutjeva su igrali solidno, a u posuškom kraju su za tri dana upoznali sve ljepote, od Blidinja do Mokrog doca.

Posuško podrijetlo

Među njima je veliki broj Hercegovaca i Posušana. Kapetan je Ante Budimir, a zaigrao je i načelnik Kutjeva koji vuče korijene iz posuškog kraja, Josip Budimir. Tu su još Romić, Soldo, Topić i drugi. Sve posuška prezimena. U ime Kutjevčana Budimir je kratko izjavio za Večernjak:

- Tu smo kod svojih, od Rakitna do Podbile i drage Hercegovine. Prelijepo je svuda pa i na Blidinju. Nadamo se i posjetu HŠK Posušje našem i vašem kraju, gdje nas je veliki broj, čiji su roditelji ili djedovi doselili u Slavoniju.

I utakmica protiv sportskih prijatelja iz Kutjeva bila je u sklopu pripremnog razdoblja HŠK Posušje, u kojem su posuški nogometaši imali tri ogleda i ostvarili tri pobjede s gol razlikom 9:1. Trener Leo Slišković zadovoljan je igrom svoga sastava s kojim je vrlo dobro obavio pripreme za proljetni nastavak natjecanja u Drugoj ligi Jug FBiH. Jesen je bila tmurna, ali će proljeće biti veselije i s više dobrih rezultata.

Tri utakmice, tri pobjede

Posušani su upisali sve tri pobjede u oglednim susretima - Mladost Široki Brijeg (3:1), NK Tomislav (2:0) i NK Kutjevo (4:0). Strijelci su postigli devet pogodaka, a protivnici su tek jednom zatresli mrežu domaćeg vratara. Novi trener Leo Slišković je zadovoljan obavljenim pripremama i s dva pojačanja, Ćuže i Bilać, (Široki) ima kompletan sastav za uspješan start iduće nedjelje. Uz nove prostore s Mokrog doca stižu optimistične vijesti jer je sastav uigran za prodor u vrh ljestvice. Ako se nastavi dobra igra i sve bolji rad posuške uprave i djelatnika, bit će i prvoligaške atmosfere, tvrde i navijači i djelatnici u posuškom drugoligašu koji se nada i bodovima s gostovanja u Stocu protiv domaćina HNK Stolac. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?