Košarkaši Igokee još se nisu odrekli četvrtog mjesta koje vodi u doigravanje za prvaka BiH

Za bh. košarku značajan rasplet na dnu ABA lige

široki
Foto: VL FOTO
30.01.2014.
u 10:31

Širokobriješki košarkaši unatoč problemima s ozljedama igrača nadaju se ostanku u regionalnoj ABA ligi

Regionalna košarkaška ABA liga polako ulazi u najuzbudljiviji dio kada će se odlučivati o poretku kako na vrhu, tako i na dnu ljestvice. Borba za četiri mjesta koja vode u doigravanje za prvaka ABA lige vodit će se, izgleda, samo za četvrto mjesto, jer su tri prva gotovo sigurno osigurali Crvena zvezda, Partizan i Cedevita.

Rasplet na dnu ljestvice

Četvrtom mjestu najbliži su Cibona i Budućnost, premda i bosanskohercegovački predstavnik u tom natjecanju Igokea s novim trenerom Vladom Jovanovićem nije još odustao. No, za bosanskohercegovačku košarku čini se da mnogo više znači rasplet na dnu ljestvice gdje se nalazi Široki Primorka. Društvo mu prave hrvatski prvoligaš Zadar i mađarski Szolnoki. Sva tri kluba imaju podjednak omjer pobjeda i poraza i nadaju se ostanku. Bez obzira na plasman, mađarski prvak Szolnoki ne gubi mjesto u ABA ligi, ali svakako želi bolje mjesto na ljestvici, kako zbog rasta ugleda mađarske košarke, ali i zbog sponzora koji nisu nimalo škrti kada je u pitanju mađarski predstavnik u tom natjecanju. Sva tri kluba s dna ljestvice mijenjala su trenera, a zadnji za promjenom na klupi posegnuli su Zadrani. Klub iz Višnjika, iz Krešina doma, ovih je dana umjesto Hrvoja Vlašića angažirao Ivana Sunaru. Rođeni Drnišanin pokušat će pomoći klubu kojemu posljednjih sezona ne cvjetaju ruže. Ljudi iz uprave kluba razgovarali su s dosta potencijalnih kandidata, a između ostalih i s Ivanom Velićem, nekadašnjim trenerom Širokog, pa potom šibenskog prvoligaša Yolija.

Optimizam

Odlučili su se za Sunaru koji čeka teška zadaća jer je izvjesno je da će Široki, Zadar i Szolnoki odlučivati o poretku na dnu ljestvice. U širokobriješkom taboru vlada optimizam unatoč nedaćama koje ih prate u posljednje vrijeme. Ozljeda Borisa Baraća, pa potom Tomislava Petrovića i najnovija Jahmara Younga pogodila bi i snažnije klubove, ali u klubu s Pecare unatoč tim problemima nadaju se ostanku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije