GRAND SLAMOVI

Wimbledon će zbog otkazivanja dobiti 114 milijuna eura, Roland Garros i US Open nisu bili tako pametni

Reuers/Pixsell
07.04.2020.
u 21:15
Wimbledon je jedan od 34 teniska turnira koji su otkazani zbog pandemije koronavirusa, ali i jedini koji će dobiti nešto novca i to od osiguravajućeg društva zahvaljući osiguranju od pandemije.
 
Naime, All England Club je u svoje osiguranje uključio i slučaj pandemije još 2003. godine kada je svijetu prijetio SARS i sada će dobiti 114 milijuna eura. Svake su godine za osiguranje od pandemije morali plaćati 1,7 milijuna eura, piše britanski dnevnik "The Times".
 
Druga dva grand slam turnira - Roland Garros koji se zbog pandemije s kraja svibnja prebacio na rujan i US Open, koji je zakazan za kraj kolovoza - nemaju slično osiguranje pa im prijeti financijski gubitak od 250 milijuna eura u slučaju otkaza.
All England Cluba (AELT) je objavio da će dio iznosa osiguranja - točnije 23 milijuna eura - raspodijeliti klubovima, turnirima, sucima, igračima i drugima koji su pogođeni krizom nastalom širenjem koronavirusa.
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?