Uzvrat: Birkirkara - Široki Brijeg

Wagner: Lijepo bi bilo proći i vratiti dug Heartsu

BiH,30.06.2016.Siroki, Stadion Pecara, 1. PRETKOLO EUROPSKE LIGE   Široki Brijeg - Birkirkare (Malta)  Photo:Stojan Lasic
05.07.2016.
u 10:00

Nogometaši Širokoga Brijega danas u 17.45 sati igraju uzvratni susret 1. pretkola Europske lige na Malti protiv tamošnje Birkirkare. Kao što je poznato, prva utakmica na Pecari u prošli četvrtak pomalo neočekivano završila je neodlučeno – 1:1.

Uloga favorita

Široki je Brijeg bio u ulozi potpunog favorita, pa je taj rezultat među njegovim pristašama izazvao nezadovoljstvo i zvižduke nakon utakmice. No, nogometaše i stručni stožer nije napustio optimizam, pa je nakon utakmice s tribina prozivani trener Slaven Musa rekao:

- I dalje sam optimist, mislim da su izgledi za 2. pretkolo 50:50. I pred polazak na dosta dugačak put Musa je ponovio da Široki može proći Maltežane koje vodi Varaždinac Dražen Besek, naglasivši da su u prvoj utakmici njegovi momci ipak bili bolji, nadmoćniji i da su stvorili niz velikih prigoda. No, nisu imali sreće pretvoriti ih u pogotke...

Na treningu u petak pitali smo Musu hoće li biti izmjena u sastavu u odnosu na početnu jedanaestoricu u prvoj utakmici:

- Bit će ih i glede imena i glede rasporeda. Dakle, Wagner će zaigrati od prve minute na svome “starom” mjestu, odmah iza napadača Krstanovića. Jedan od dvojice zadnjih veznih bit će Zoran Plazonić, drugi Ivan Sesar. Dino Ćorić igrat će na desnom boku, a Ivan Baraban na desnom krilu.

Valjda će ovo biti sve. Ako bude, jer Musa ponekad iznenadi...

Optimizam

Dva dana uoči utakmice Wagner nam je djelovao optimistično. Rekao je kako vjeruje u suigrače i u prolaz:

- Moramo proći, sve drugo bit će katastrofa. Bit će lijepo opet igrati protiv Heartsa i vratiti mu za poraz prije deset godina. Vjerujem da će Škoti proći estonski Infonet (Hearts je u prvoj utakmici u Edinburgu slavio 2:1, pp).

Širokobriježani su imali prilično kompliciran put do Malte:

- Sletjeli smo nešto nakon 13 sati, rekao nam je direktor kluba Josip Bevanda, kojega smo nakon upornih “zivkanja” dobili u restoranu hotela smještenog uz sredozemnu obalu:

- Upravo ručamo. Domaćini su nas lijepo primili, tu je s nama jedan čelnik Birkirkare. Let nam je bio uistinu ugodan, a jedino što ne valja je jako velika vrućina i sparina. Nakon ručka nogometaši idu malo odspavati u hotelu, ako im vrućina dopusti... Kasnije, u vrijeme utakmice (17.45 sati) imamo trening na stadionu Hiberniansa.

Recimo da će prijatelji Širokoga Brijega i ostali ljubitelji nogometa utakmicu moći pratiti na internetskoj stranici NK Široki 
Brijeg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije