"El grande" Wagner

Wagner: Čini se da je kraj tu, iako u meni još gori želja za igrom

10.05.2018.
u 09:55

Ljubitelji nogometa u Širokom Brijegu teško prihvaćaju da će se u nedjelju (možda) posljednji put naći u prigodi zapljeskati potezima svoje nogometne ikone, Brazilca Wagnera, najboljeg nogometaša koji je nosio majicu kluba s Pecare... Ikada!

Najbolji u ligi

Bez sumnje i najboljega igrača koji je trčao travnjacima u Premijer ligi u 16 godina njezine povijesti. U nedjelju protiv Željezničara Wagner će imati 297. prvenstveni nastup te - navijači se nadaju - zabiti 112. gol za Široki (još je 10 zabio za Posušje, što je ukupno do sada 121). Sve su ovo rekordi kojima se ne može pohvaliti ni jedan drugi nogometaš u BiH. Teško će ih itko srušiti... Računajući Kup BiH (59 utakmica, 18 golova), Ligu europskih prvaka (4, 0) i Europsku ligu (29, 5), to su 384 službena nastupa i 134 gola za Široki:

- Čini se da je kraj tu... iako ni obitelj ni ja to ne prihvaćamo. U meni gori želja da još igram, mislim da još mogu. Ne znam, trebao sam jutros o svemu razgovarati s ljudima u klubu, ali imao sam privatnih obveza..., rekao nam je jučer Wagner uoči treninga te dodao da osjeća kako bi još mogao biti koristan:

- Pozivam navijače da dođu na susret protiv Željezničara i podrže nas. S njima sam uvijek imao pravu komunikaciju, čini se da smo “legli” jedni drugima...

Oproštajna utakmica

Wagner pravi kuću u rodnom Ilheosu:

- Kuća je pred završetkom. Ali, ne znači da još neću ostati u Širokom, tu se obitelj i ja osjećamo kao “svoji na svome”...

U klubu nisu htjeli reći hoće li susret protiv Željezničara biti Wagnerov “zbogom” nogometu. Direktor Zoran Bubalo kaže:

- Oproštaj ostavljamo za jesen, kada ćemo za Wagnerov “adio” dovesti neki klub “od formata” i oprostiti se od majstora onako kako zaslužuje. Sve ćemo uklopiti u proslavu 70 godina kluba.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?