Mirza Teletović

“Vršim sve pretrage u SAD-u kako bih saznao zašto su se vratili ugrušci”

30.12.2017.
u 09:00

Mirza Teletović, nekadašnji kapetan košarkaške reprezentacije BiH i trenutačno član Milwaukee Bucksa, već neko vrijeme nalazi se izvan parketa, i to zbog plućne embolije.

Zadnji put igrao u studenom

Teletović je već gotovo dva mjeseca izvan terena, a posljednji susret je odigrao 7. studenoga, kada je otišao na operaciju koljena, točnije hrskavice koja je uslijed višegodišnjih napora postala istrošena.

Poznato je svima kako je Teletović prije nekoliko godina imao plućnu emboliju, zbog čega je morao napraviti stanku nekoliko mjeseci, ali se nakon toga uspješno vratio na parket i igrajući za Phoenix Sunse postavio rekord po broju ubačenih trica za igrače koji ulaze s klupe (179). Nakon operacije koljena njegov oporavak je išao dobro, ali nekoliko dana osjećao se loše i zatražio je pomoć liječnika. Nakon konzultacija s liječnicima, konstatiran je povratak ugrušaka u plućima zbog čega ga očekuje stanka od tri mjeseca.

- Naš košarkaš je pod stalnim liječničkim nadzorom i osjeća se dobro, a u međuvremenu se oporavlja i od operacije koljena. Ono što je najvažnije, Mirzino zdravstveno stanje je stabilno. Situacija nije toliko strašna, niti je životno ugrožen - priopćeno je iz Mirzinog tima za odnose s javnošću.

Teletović je u fazi mirovanja. Krvni ugrušci u plućima predstavljaju stanje opasno po život i liječnici zahtijevaju strogo mirovanje bez treninga. - Sve što se događalo moralo se dogoditi. Od Boga je, kaže Teletović koji ne želi komentirati natpise medija o tome kako je ugrožen nastavak njegove karijere. - Trenutačno vršim sve moguće pretrage u Americi kako bih saznao zašto su se vratili ugrušci. Dok sam pod terapijama, ja se doista osjećam dobro i nemam nikakvih posljedica, niti opasnosti za zdravlje. Međutim, želim zbog sebe i svoje obitelji saznati uzroke i spriječiti slične stvari u budućnosti. Ne mislim kako je ovo kraj moje karijere jer sam još u punoj snazi i doista ne razmišljam o takvim stvarima, kaže Teletović, koji će ostati u Americi još nekoliko mjeseci kako bi se u potpunosti oporavio te bio pod stalnim tretmanom američkih liječnika.

Upitnici

Ove sezone bh. košarkaš je nastupio u 10 utakmica, a prosječno je ubacivao nešto više od sedam poena uz odličnih 46,7 postotaka šuta za tri poena. Nakon svega ovoga se javljaju upitnici vezani uz karijeru ovog košarkaša. Pitanje je kako će na njegovu košarku utjecati ova bolest, kao i na njegovo bavljenje profesionalnom košarkom.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?