Mlada nada Viteza

Vrhovac može biti nositelj igre

03.01.2017.
u 09:00

Po mnogim ocjenama i stručnim procjenama, uskoro, iako ima tek 18 godina, Vedran Vrhovac trebao bi biti “nosivi stup” obrane premijerligaša NK Vitez. Pedagozi, psiholozi, treneri…, znaju reći kako nikada nije dobro “u zvijezde ukivati” mladoga, još uvijek nedokazanoga sportaša. U načelu se s takvim stajalištima i slažemo. Ali, isto tako, smatramo kako nije dobro ne isticati ono što na terenu i izvan njega pokazuje mladi nogometaš. Posebno ako je riječ o ozbiljnom i karakternom mladiću…

Godinu i pol u prvoj momčadi

A upravo je takav Vedran Vrhovac, kapetan juniorske momčadi NK Vitez i već godinu i pol član seniorske vrste sa sve češćom minutažom na premijerligaškim utakmicama. U krug prvotimaca uključio ga je trener Valentin Plavčić s nepunih 17 godina, a povjerenje su mu nastavili ukazivati treneri Branko Karačić, Boris Pavić, a od sredine ovojesenske sezone i Slaven Musa. A Vedran svaku minutu provedenu na terenu maksimalno iskorištava, pa je tako u nekim utakmicama ove jeseni bio i starter. Vedran je Busovljak, u Vitez je stigao prije tri sezone u mlađe kadete NK Vitez i brzo pokazao što bi mogao biti. Kaže se - jabuka ne pada daleko od stabla, a kada je Vedran u pitanju, ova poslovica odnosi se na njegova oca Darka koji je, također, bio vrlo uspješan nogometaš NK Vitez prije 20 i više godina te kao i Vedran igrao srednjeg braniča. Bio je izrazito borben, vrhunski skakač, odličan igrač glavom, a potpisnik ovih redaka koji je svojedobno pratio i njegove igre, reći će: sin Vedran je sa samo 18 godina igrački “prešišao” oca Darka. U Busovači su ga trenirali Jasenko Vrhovac, Tomas Pleić i Oliver Vujica, a u Vitezu nastavili Franjo Gudelj, Robert Perković, a sada, uz trenera Slavena Musu, u juniorima mu je trener Jasmin Đidić. I svi o Vedranu imaju lijepe riječi.

Nije na karti reprezentacije

Skroman i samozatajan Vedran kaže kako u juniorskoj momčadi ima još igrača koji su već odškrinuli vrata seniorske svlačionice (Badrov, Vujica…). No, zanimljivo je, iako je prava rijetkost naći uspješnog prvotimca sa 17-18 godina u premijerligaškoj momčadi, sa sve duljom minutažom u igri, Vedrana, bar do sada, nije bilo “ni na karti” izbornika U17 te sada i U19.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?