Prva liga FBiH

Vodeći klubovi kao bosi po žeravici...

19.04.2016.
u 09:00

Tri vodeća kluba igrala su u gostima i na jedvite jade osvojila dva “bodića”. Do sada treća Budućnost sada je tek peta, jer se u Rodoču nije dobro provela. Tamo je (već gotovo ispali) Branitelj “sredio” Banovićane uvjerljivim rezultatom 2:0 (Bebanić, Vehabović).

Izvukli bod

Zvijezda je u slaboj utakmici u Kaknju (jedva) izvukla bod u uglavnom dosadnoj igri (0:0), dok se vodeći Metalleghe “izvukao” u Bihaću (1:1). Jedinstvo je povelo s 11 metara (Topić), Jajčani izjednačili, također s bijele točke (Dujaković). Ovaj je rezultat razočarao jedne i druge, osobito Bišćane, kojima je ostanak u ligi iznimno upitan. Na treće se mjesto probilo Bratstvo, koje je do pobjede protiv Goška (2:0) stiglo u desetak posljednjih minuta utakmice (Šuša i Huseinbašić). Nekakve izglede za prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu opet je steklo Orašje. Labudovi su nanijeli Čapljini prvi proljetni poraz (2:1).

Neizvjesnost u završnici

Domaći su poveli pogocima Dukića i Rajovića, Čapljina u završnici sve dovela u neizvjesnost preko Jazvina, ali nije imala snage za osvojiti (barem) bod. Najzanimljivije je bilo u Lukavcu. Radničkom nije donio mir ni tek imenovani novi trener Denis Sadiković. Već u 5. minuti Bosna je vodila 2:0 (Plakalo, Porča), Junuzović je smanjio na 2:1 u 7. minuti, Porča u 11. dao pogodak za 3:1... Na kraju su Visočani otišli kući pjevajući (4:2). Sulić je smanjio na 2:3, a konačnih 2:4 uspostavio je Handžić. Sloga i Goražde odigrali su siromašnih 0:0, a visoku i važnu pobjedu (3:0) upisao je Novi Travnik u gostima kod Podgrmeča. Dva je puta pogađao Gavrić, treći je pogodak zabio Strika (autopogodak).

POREDAK nakon 22. kola: Metalleghe 42, Zvijezda 41, Bratstvo 38, Orašje i Budućnost 37, Bosna 35, Čapljina 34, Gošk 31, Rudar i Goražde 29, Radnički 27, Novi Travnik 26, Jedinstvo 25, Branitelj i Podgrmeč 24, Sloga 17 bodova.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije