TEŠKI TRENUCI ZA BIJELE

VL doznaje: Livaja kažnjen maksimalnom novčanom kaznom i ne smije igrati protiv Dinama!

Marko Livaja
Luka stanzl/PIXSELL
27.06.2023.
u 17:02

U finalu kupa Hrvatske Hajduk je osvojio trofej, no tijekom proslave na stadionu zvijedza bijelih Marko Livaja je zajedno s navijačima Funcutima pjevao pogrdne pjesme i time klubu zadao mnoge brige. Discipliska komisija HNS-a je odlučivala o kazni za najvažnijeg igrača splitske momčadi. Konačno je poznato što su odlučili.

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza odlučila je o kazni za napadača Hajduka Marka Livaju. Odlučeno je da Livaja dobiva jednu utakmicu neigranja i maksimalnu novčanu kaznu (nagađa se oko 13 tisuća eura). To znači da neće igrati protiv Dinama u Superkupu, no nastupit će prvom kolu HNL-a nakon čega slijedi utakmica protiv protiv Rijeke u drugom kolu i protiv Osijeka u trećem.

Podsjetimo, Livaji je kazna izrečena zbog pogdrnih pjesama koje je s megafonom u ruci pjevao navijačima Šibenika nakon finala Hrvatskog kupa na Rujevici krajem prošle sezone. Na istoj utakmici nekolicina navijača Hajduka potrgala je sjedalice stadiona i oštetila travnjak. 

Situacija je imala svoj nastavak kada je na prvome treningu reprezentacije prije Final Four faze Lige nacija izbio verbalni sukob između nekoliko navijača i Livaje. Navijači su mu dobacival da ode iz reprezentacije.

Livaja se popeo na ogradu tribine i svađao se s gledateljima no situacija je brzo deeskalirana. Napadač je nakon toga napustio reprezentaciju. Međutim, ovo nije prvi put da je Livaja vrijeđao suparnički klub. Prije godinu i pol on i Subašić su pjevali "Mrzim Dinamo, srpsko ime to", zbog čega je Livaja novčano kažnjen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije