nogomet

Vitežani žele nastaviti niz dobrih igara i protiv Čapljine

22.09.2018.
u 10:45

Istina je, a to su govorili trener Vjeran Simunić, ali i igrači, da će Vitez iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje jer će s vremenom, treninzima i utakmicama, nadoknađivati sve što je propušteno.

Potvrđene tvrdnje

Te tvrdnje već sada su potvrđene igrama i rezultatima jer malo je bilo onih koji su očekivali kako će se Vitežani nakon 6 kola naći u sredini prvenstvene ljestvice s 50 posto osvojenih bodova (9, op. a.), sa samo jednim porazom, s tri neodlučena rezultata i dvije pobjede. Posebno treba naglasiti, što također potvrđuje “rast” momčadi - igrom, taktikom, tjelesnom pripremljenošću, posljednje tri utakmice, protiv Novog Travnika (1:1), Bratstva iz Gradačca u Vitezu (1:0) te prošloga vikenda u Visokom kada su pobijedili Bosnu (0:1). Hoće li Vitežani nastaviti ovaj izvrsni niz i u susretu u Vitezu protiv Čapljine koja, kao i Vitez, ima 9 osvojenih bodova, a zbog slabije gol-razlike zauzima jedno mjesto niže na prvenstvenoj ljestvici, pitamo trenera Viteza Vjerana Simunića.

- Nije pametno obećavati prije utakmice, bar kada su bod(ovi) u pitanju. No, ne libim se reći da ćemo i na ovoj utakmici igrati maksimalno angažirano i borbeno. Bude li tako, a nema razloga da ne bude, unatoč problemima koje imamo zbog ozbiljne ozljede Gačana i viroze kod nekih igrača, neće izostati ni nastavak našeg uspješnog niza. Nadam se kako će nas u tomu podržati i naši vjerni navijači koji su me, i dodatno, oduševili dolaskom u Visoko i zdušnim i korektnim bodrenjem. Hvala našim navijačima i uime igrača, a mi ćemo na tomu nastojati uzvratiti dobrom igrom na utakmici s gostima iz Čapljine - kazao je Simunić.

Vrpca za Ivičića

Jedan od najboljih igrača Viteza svakako je iskusni Tomislav Ivičić koji je svojim prvim ovosezonskim pogotkom u Visokom Vitezu donio pobjedu vrijednu ohrabrenja i vjere u vlastite snage. Istina, od Ivičića se golovi i očekuju, nije mu u ranijim utakmicama “baš išlo” iako je za to prilika bilo. Trener mu vjeruje, a dobrim igrama zaslužio je i kapetansku vrpcu.

- Mogu ja i bolje, vjerujem da ću to igrama, pa i golovima potvrditi, a ne treba mene isticati u prvi plan jer i drugi su zaslužni za rezultate koje smo do sada postizali. Imamo mi solidnu momčad, sastavljenu od iskusnih igrača, kao što su Bošnjak, Sarvan, Kragić, ali i nekolicinu mladih, recimo, Vujica, Badrova, Fazlić, posebno Petrović koji još nema punih 18 godina. Zajedno, kada “ginemo” jedan za drugoga, možemo se nositi svima, iz već poznatih razloga, nismo na optimumu svojih mogućnosti. A kapetanska vrpca, pitate. Tako je odlučio trener, igrači, to me raduje te svakako i obvezuje - kazao je Tomislav Ivičić.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?