Nogomet

Vitežani zadovoljni nakon priprema u Čitluku

15.02.2016.
u 07:00

Nakon desetodnevnih priprema u Čitluku u subotu navečer kući su se vratili nogometaši premijerligaša Viteza. U Hercegovini su Vitežani imali dobre uvjete za rad, sve što su planirali u toj fazi priprema uspjeli su i provesi u dijelo. Tako nešto nam je i kazao pomoćnik šefa stručnog stožera prve momčadi NK Vitez Jasmin Đidić.

Ostvareni svi planovi

- Sve planirano i zacrtano u deset dana boravka u Čitluku, u uvjetima koji su, u svakom pogledu i u svakom segmentu, bili na visokoj razini, ostvarili smo i proveli izuzme li se planirana i dogovorena utakmica s Braniteljem iz Mostara. Razlog otkazivanja utakmice su vremenske neprilike, nogometni tereni pod vodom, a ta neodigrana utakmica ipak nije neki ozbiljniji problem kada su naše pripreme u pitanju. Naime, trenirali smo dva puta dnevno, sve je teklo zacrtanim planom i dinamikom, treninzi su bili teški i naporni, a svi nogometaši su pred njih postavljene zadatke do kraja i bez prigovora provodili. Kroz treninge, rad i zalaganje, te kroz tri odigrane utakmice koje smo odigrali, “snimali” smo svakog igrača pojedinačno sa svih aspekata, a poseban akcent stavljali smo na naša jesenska pojačanja, kazao nam je u nedjelju ujutro pomoćnik Branka Karačića, šefa stručnog stožera Viteza, Jasmin Đidić.

Vitežani su u Čitluku izgubili od Osijeka 0:1, Goška iz Gabele pobijedili su 3:1 (Novak, Šantić, Đerić) i NK Hvar iz Hvara 6:0 (Kapetan 2, Anastasov 2, Jusufbašić 1, Petrović 1).

Đidić ističe kako je tih deset dana u Čitluku, uz naredni (tekući) tjedan, ustvari pripremni ciklus s maksimalnim opterećenjem.

- Znači, i ovaj tjedan radit ćemo s maksimalnim angažmanom. U trenažni proces nam se uključio u susretu sa Željezničarom povrijeđeni Jevtić, a vjerujemo kako će se sredinom tjedna u rad uključiti i Đerić, povrijeđen u susretu sa Hvarom. Ovaj tjedan odigrat ćemo i dvije prijateljske utakmice. U srijedu će nam u goste stići momčad Žepča, a u subotu, također u Vitezu, odigrat ćemo utakmicu sa NK Metalleghe iz Jajca, inače liderom Prve lige Federacije. Protiv Žepčaka igrat će nogometaši koji su do sada, iz raznih razloga, dobivali manju minutažu od ostalih, dok će protiv Jajčana, vjerujem na glavnom terenu Gradskog stadiona, Vitez nastupiti u najjačem mogućem sastavu. Ta utakmica je, ustvari, naša generalna proba pred prvenstveni start u subotu 28. veljače, u Vitezu protiv Veleža iz Mostara, riječi su pomoćnog trenera Đidića.

O prinovama

Iako nije htio govoriti poimenično o kvaliteti i sposobnostima pojačanja Viteza u zimskoj stanci (Đerić, Mrkajič, Barić, Radeljić, Livaja, Novak) kazao je da je riječ o kvalitetnim igračima, vrhunskim profesionalcima, koji će momčadi Viteza dati novu dimenziju kvalitete.

- Njihovim dolaskom dobili smo ono što smo tražili. Dobili smo širinu u izboru, konkurenciju za svaku poziciju u momčadi. A to će nam, svi vjerujemo, uz naše jesenske snage, biti dovoljno za ostvarivanje našega cilja - ostanka u Premijer ligi -, dodao je Đidić posebno apostrofirajući, petoricu juniora (Vrhovca, Badrova, Petrovića, Ramljaka, Pleića), njihov rad na pripremama, njihov talent, iskazano htijenje…što potvrđuje tvrdnje i mišljenje stručnjaka, da su oni svijetla budućnost viteškog premijerligaša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije