Premijer liga BiH

Vitežani s pripremama počinju u subotu

10.01.2017.
u 08:00

Za viteškog premijerligaša s 20 osvojenih bodova i 9. mjestom na prvenstvenoj ljestvici na kraju jesenske sezone moglo bi se reći da ima “komotnu” situaciju bar kada je u pitanju ostanak u Premijer ligi BiH. Jer, teško je vjerovati da bi u proljeće pretposljednji Čelik i posljednji Olimpik sa samo po 9 osvojenih bodova mogli ugroziti poziciju Viteza. A i desetoplasirani Metalleghe ima pet bodova manje od Viteza. Uz to, Vitezu daleko nisu odmakli ni Mladost na 8. mjestu i Široki na sedmom, koji imaju 22, odnosno 26 bodova.

Potraga za pojačanjima

No, Vitez, bar kada je u pitanju rukovodstvo kluba, baš i nema mirnu zimsku stanku. Naime, dok se, uporno i svakodnevno traže i vode razgovori s igračima određenog profila, kako bi se momčad ojačala i na kraju sezone izborio što bolji plasmana, prije svega klasičnog napadača i defanzivnog veznog, sve do 11. siječnja činilo se da će Vitez ostati bez Hrvoja Barišića, jednog od najboljih igrača, koji uspješno igra centralnog braniča i zadnjeg veznog. No, u nedjelju je stigla vijest da je Barišić, igrajući mali nogomet u Omišu, pretrpio ozbiljnu ozljedu pa će, po svemu sudeći, pasti u vodu i načelno dogovoreni njegov odlazak u Zrinjski. A uz taj odlazak vezao se i dolazak jednog ili dvojice nogometaša iz Zrinjskog u redove Vitežana. O imenima, bar za javnost, ništa se nije govorilo, ali nije teško zaključiti da je riječ o kvalitetnim igračima jer u redovima državnog prvaka drugačijih i nema. Ne dođe li do ovoga transfera, spriječi li ga Barešićeva ozljeda, Vitežani će određeno vrijeme ostati i bez ponajboljeg igrača, a u pitanju su onda i dolasci pojačanja iz Zrinjskog. Postoji opcija odlaska i kapetana momčadi Tonija Livančića kojega traži Lokomotiva iz Zagreba, a na ovog mladog (22 g.), vrlo kvalitetnog i perspektivnog igrača, desnog bočnog, oko je bacio i NK Rijeka. No, prema posljednjim informacijama, Livančić će ostati u matičnom Vitezu do ljetnog prijelaznog roka.

Dobra suradnja s Riječanima

Iz Rijeke ljetos posuđeni Nigerijac Nwolokor cijelu jesen branio je vrlo dobro, postao je ljubimac navijača, a izborio se i za poziv izbornika U-21 reprezentacije Nigerije. No, stigla je i vijest kako je za Nwolokora ozbiljno zainteresiran jedan turski prvoligaš. Sreća je, Vitez ima još jednog dobrog vratara, Ivana Tirića, a dođe li do odlaska Nigerijca u Tursku, u blagajnu NK Vitez, zbog raskida ugovora 6 mjeseci prije isteka, “kanulo” bi i nešto novčanih sredstava. Vitez je s Rijekom uspostavio vrlo dobru suradnju, vode se razgovori o posudbi još dvaju igrača. Ova posudba, cure informacije, već je gotova stvar i već na pripremama koje će umjesto 11. (srijeda), zbog loših vremenskih uvjeta, početi 14. siječnja, znat će se o kojim je igračima riječ. Naglasimo na kraju da je vrijedni dokapetan Ivan Livaja već prvoga dana prijelaznog roka potpisom ugovora produljio vjernost matičnom NK Vitezu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?