nogomet

Vitežani prema Želji gaje optimizam i veliki sportski respekt

18.11.2016.
u 09:00

Nakon 15 odigranih kola, Vitez je s 19 osvojenih bodova u dobroj poziciji, na 9. mjestu ljestvice, i s čak 10 bodova više od predzadnjeg Čelika i zadnjeg Olimpica. Moglo bi se reći kako je to “komotna” situacija, no ne treba zaboraviti da Vitežani do kraja jeseni imaju tri teška susreta, prvi sa Željezničarom u subotu na Gradskom stadionu u Vitezu.

Iznenađenje

Vitez je u 4. kolu priredio veliko iznenađenje, nadigrao i potpuno zasluženo pobijedio Željezničar u Sarajevu rezultatom 2:0. No, sada bi trebao tu veliku pobjedu “braniti” i “obraniti” novom pobjedom protiv istog protivnika. A zna se kakva je momčad Željezničar, kakve se ambicije i moć Sarajlija, znaju Vitežani što ih čeka, znaju kako je teško momčad poput Željezničara dva puta uzastopno, u relativno kratkom vremenu, pobijediti. Ali, znaju Vitežani i svoju snagu i sposobnosti, znaju da mogu, ali to se ipak pokazuje i potvrđuje na terenu.

- Spremni smo, svi igrači, osim ozlijeđenog Stanića, su na raspolaganju. To je pred ovaj teški susret dobro i ohrabrujuće. Dobro smo radili u ovoj reprezentativnoj stanci, prije svega, na taktičkim finesama i varijantama. Ozračje u momčadi je dobro, opuštajuće uz, rekao bih, potreban natjecateljski i sportski naboj koji vlada pred ovaj i ovakve susrete, kazao je novinarima na tiskovnoj konferenciji trener Viteza Slaven Musa. Dodao je Musa kako očekuje dobru utakmicu, dobru prezentaciju svoje momčadi te maksimalan angažman svakog igrača koji u ovom susretu dobije priliku. “Sve osim poraza je pobjeda”, kazao je, uz osmijeh, trener Musa.

Na pitanje novinara može li se povući paralela između utakmice iz 4. kola u kojoj je Vitez u Sarajevu odigrao najbolji susret jeseni, pobijedio Željezničar, i ovog subotnjeg susreta, trener Musa je odgovorio:

- Promijenili su se treneri u obje momčadi, različite su taktičke zamisli, trenerska viđenja igre i postava na terenu. Vitez je u Sarajevu igrao obrambeno, moglo bi se tako reći, što ovaj put neće biti naše taktičko opredjeljenje. Imamo mi igrače koji znaju igrati, koji imaju iskustvo, riječ je o vrlo inteligentnim momcima koji brzo prihvaćaju i u praksi provode moje zamisli. Vjerujem u njih, u našu dobru igru i novu našu pobjedu.

Gost novinara pred susret sa Željezničarom bio je i Hrvoje Barišić, jedan od najboljih igrača Viteza, s nogometnim potencijalom i za mnogo veće domete od igranja u Vitezu.

Željo favorit

- Favorit je Željezničar, sa zadovoljstvom im prepuštamo tu ulogu, a to nikako ne umanjuje naša nadanja i očekivanja kada je ovaj susret u pitanju. Dolaskom trenera Muse vratio se mir u naše redove, naša forma je u usponu, pa otud i naš optimizam i pred susret sa snažnim Željezničarom. Obećavam, dat ćemo sve od sebe, s nadom da će nam se to vratiti i uspjehom protiv našeg uvaženoga gosta, naglasio je Barišić

Očekivanja su da će Vitez protiv Željezničara startati s ovom jedanaestoricom: Nwolokor, Livančić, Jevtić, Hodžurda, Sadiković, Muminović, Barišić, Rašić, Dedić, Đerić, Kokot.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije