Susjedski derbi

Vitežani na teškom gostovanju na kojem mogu otvoriti “vrata raja”

09.04.2016.
u 07:00

“Dok se jednom ne smrkne, drugom se ne svane” - stara je narodna poslovica, a kada je riječ o 23. premijerligaškom kolu, onda se Vitezu zaista svanulo. Naime, Vitežani su pobijedili Drinu, a njihovi rivali u borbi za očuvanje premijerligaškog statusa - Olimpic, Borac, Mladost i Slavija - izgubili su i Vitez je nakon 23. kola stigao na “vrata raja”. Zasjeli su na 8. mjesto ljestvice, tri mjesta iznad “crvene linije”, a u 24. kolu imaju priliku i za veći uspjeh.

- Spremni smo za susret sa susjedom iako nam za tu utakmicu nedostaju Jevtić (crveni karton) i Novak (rekonvalescent). O važnosti susreta za nas ne treba ni govoriti, niti o “slamki spasa” koju će Travničani hvatati. Moramo biti hladne glave kako bismo ostvarili svoj zacrtani cilj. To je, prije svega, ne izgubiti, a bude li prilike, i pobijediti. Zašto ne? Dobre igre i dobri rezultati dali su nam krila i još veću vjeru u vlastite snage. Naravno, svog protivnika, iz više razloga, respektiramo jer je riječ o rivalitetu, a ne smijemo nikako zaboraviti da su Travničani u jesenskom dijelu sezone pobijedili Čelik, Željezničar, Sarajevo… Nećemo ih podcijeniti, a nećemo ih se ni bojati, kazao je Jasmin Džidić, pomoćnik trenera Viteza Branka Karačića. Momčad Viteza proljeće igra vrlo dobro, a o očekivanjima i nadanjima pred susret s Travničanima pitali smo Hrvoja Barišića i Tonija Livančića, najbolje u susretu s Drinom u prošlom kolu.

- U dobroj smo formi, cijela momčad igra dobro i ponovimo li igre iz prethodnih kola, rezultat neće izostati, kazao je Barišić, a na pitanje što bi to značilo “rezultat neće izostati”, kazao je: “Pobjeda...”

- Znamo što nas čeka u Travniku jer su te utakmice pune sportskog naboja i želje pobijediti susjeda. Očekujemo pobjedu, igrom ćemo je “tražiti”, iako ne bismo bili razočarani ni s jednim osvojenim bodom, istaknuo je Livančić te nakon pohvala za igre koje pruža, dodao:

- Istina je, u dobroj sam formi, krenulo me, a to treba zahvaliti i činjenici da ovo proljeće igram na poziciji desnog krilnog napadača koja mi najviše odgovara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije