Borba za ostanak

Vitez pred susret s Rudarom drži sudbinu u vlastitim rukama

04.05.2016.
u 08:00

Nakon što su zasluženo svladali zenički Čelik (1:0) u petak na svom terenu, veliku prepreku na putu k ostanku u Premijer ligi, u Nogometnom klubu Vitez lakše se diše, mada je i dalje na snazi mobilizacija svih raspoloživih snaga.

Dobra pozicija

Jer, još ništa nije gotovo, Borac je pobijedio Slaviju pa su obje momčadi ostale u utrci za premijerligašku luku spasa (Borac ima 32, a Slavija 31 bod), kao i Olimpic (30 osvojenih bodova), koji je Širokom zagorčao život (pobijedio ga 2:1), a sebi odškrinuo vrata koja vode ostanku u elitnom bh. nogometnom razredu. I sada je posve jasno da će od ove četiri momčadi dvije završiti u nižem rangu natjecanja.

Tri utakmice prije kraja prvenstva Vitez je s 34 osvojena boda zasjeo na 9. mjestu prvenstvene ljestvice i u najboljoj je poziciji od klubova koji se skupa s njim bore za goli premijerligaški život. Naime, uz bodovnu prednost koju imaju (2, 3, 4 boda) u odnosu na Borac, Slaviju i Olimpic, ni raspored im ne izgleda loš, pa svoju sudbinu u potpunosti drže u svojim rukama. A to, nikako, nije mala stvar. Naprotiv, Vitežani mogu biti sretni zbog toga.

Vitez, naime, danas igra s Rudarom u Prijedoru koji je već u nižem rangu natjecanja, ali nikako i bezopasan.

Pouka

- Pouka nam mora biti pobjeda Drine protiv Slobode u prošlom kolu, pobjeda Olimpika nad Širokim, a sličnih primjera ima još. Rudar ni u snu ne smijemo i nećemo podcijeniti, znamo kako lakih utakmica i lakih protivnika jednostavno nema, svjesni smo kako je Rudar “plutajuća mina” čiju detonaciju moramo neutralizirati, kazao je trener Viteza Branko Karačić i istaknuo kako se u stručnom stožeru razmišlja, analizira, planira… kako sve prijetnje, koje mogu “suditi” i presuditi, osjetiti, prepoznati i neutralizirati.

- Vjerujemo, sve ćemo te zamke izbjeći, imamo dovoljno iskustva, motiva i znanja, pa zašto ne vjerovati u uspjeh. Vrijednim i poštenim radom, discipliniranošću i požrtvovnošću, to moji dečki zaslužuju kao i moji suradnici, svi članovi rukovodstva kluba, naši vjerni navijači, oprezan, ali i optimističan kao i uvijek je iskusni Branko Karačić.

Na sreću Karačića i njegovih suradnika u stručnom stožeru, momčad je “na okupu”, bez kažnjenih i ozlijeđenih nogometaša, pa će Vitez u Prijedoru nastupiti u najboljem mogućem sastavu. A koja će to jedanaestorica započeti susret protiv Rudara, još nije odlučeno, poručuju iz stručnog stožera, pa bi sva predviđanja o startnoj postavi bila tek nagađanja. U preostale tri utakmice za Vitez je ova prva s Rudarom najvažnija.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije