U bh. seniorskoj košarkaškoj ligi nakon trinaest odigranih kola

Više od polovine klubova strepi za ostanak u ligi

košarka
Foto: VL FOTO
24.01.2014.
u 09:23

Velika je borba za ostanak u ligi, a i sami vrh bit će neizvjesan do samoga kraja

U bosanskohercegovačkoj seniorskoj košarkaškoj ligi nakon trinaest odigranih kola više od polovine momčadi nije sigurno u prvoligaški status. U nikada izjednačenijem prvenstvenom natjecanju, a što između ostalog pokazuju i pobjede momčadi s dna ljestvice nad onima s vrha, borba za ostanak, a i sami vrh, bit će uzbudljiva i neizvjesna do samoga kraja.

‘Promjenjiv’ poredak

Petoplasirana Sloboda ima tek dvije pobjede više od momčadi koje dijele pretposljednje mjesto (Posušje, Radnik, Kakanj i Građanski), te se iz kola u kolo poredak na ljestvici može lako promijeniti. Do proteklog kola gotovo sigurni Posušani s pretenzijom da krenu i prema vrhu, doživjeli su poraz na svom parketu od Varde i priključili se momčadima koje dijele pretposljednje mjesto. Posljednja Čapljina, koja ima samo tri pobjede, u prošlom je kolu slavila u Tuzli, te nagovijestila da se neće olako predati, a što je kazao i njihov trener Mario Primorac. Uostalom, doveli su i trojicu američkih košarkaša, a prije toga i mijenjali trenera, što ukazuje kako klub iz grada na Neretvi želi po svaku cijenu sačuvati prvoligaški status.

Neizvjesno i na vrhu

U sljedećih devet kola, koliko je ostalo do kraja natjecanja u Ligi 12, bit će neizvjesnosti i na samome vrhu gdje se vodi borba za dva mjesta koja omogućuju nastavak natjecanja u Ligi 4 kojoj će se pridodati klubovi iz regionalne ABA lige, Široki i Igokea. Trenutačno se Mladost iz Mrkonjić Grada nalazi sama na čelu ljestvice s devet pobjeda, pobjedu manje imaju Varda i Spars koji opasno prijete, a na četvrtom mjestu nalazi se Zrinjski s osam pobjeda. Ove četiri momčadi su u proteklih trinaest kola često bivale bodovno izjednačene, a nije isključeno da na vrhu, pa i na samome dnu, poredak na ljestvici odredi i bolji međusobni skor. I u sljedećem kolu koje se igra za vikend nisu isključena iznenađenja, a pogotovo zbog važnosti bodova za ostanak, klubovi s dna ljestvice maksimalno će zapeti kako bi ostvarili svoj cilj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?