PODRŠKA I LJUBAV

Više od 60 godina Ćiro je bio vjeran i odan svojoj Zdenki koju je upoznao kad je bila maturantica

Tomislav Miletic/PIXSEL
08.02.2023.
u 08:44

Teško smo živjeli nekoliko godina, ali Nena je cijelo vrijeme bila uz mene. Prodavala je salatu kako bismo imali za život. Uvijek sve zajedno prebrodimo. Jako sam pažljiv prema njoj - kazao je jednom Ćiro o svojoj supruzi

Uz nadimak trener svih trenera Miroslavu Ćiri Blaževiću valja dodati i nadimak veliki šarmer. Uvijek je bio omiljen u ženskom društvu, ali Ćiro je 62 godine bio odan svojoj supruzi Zdenki. Upoznali su se u Rijeci  gdje su oboje unajmili sobu na istom katu. Ćiri je tad bilo 27 godina, a Zdenka Đorđević, je bila maturantica.

- U Rijeci sam bio igrač i klub mi da stan, gdje je slučaj htio da na istom katu bude Zdenka. Ona je tad bila maturantica u gimnaziji. Vozio sam je u školu. Najveći utjecaj u životu na mene imala je moja majka. Ona je umrla 1963., vrlo mlada, ali ja i dan-danas, kad sam u nekoj dilemi, nju konzultiram… Upravo ona mi je pomogla da nikom ništa nažao ne učinim. Majka mi je dala temelje o tome kako ljude pomiriti. Tako sam vjerovao da bi moja majka u Rijeci rekla: ‘Braco, ovo je žena za tebe’. Zdenka je rođena 1941., kad je bilo bombardiranje Sarajeva, u kojem joj je poginuo otac. Ona je imala težak život, sa mnom je prošla moje teške dane, emigraciju, i nikad me nije napustila. Imam veliko poštovanje prema tome - ispričao je Ćiro u jednom od intervjua kako je upoznao suprugu. 

Uvijek je isticao koliko je supruga Zdenka stup njegove obitelji i koliko je podmetnula leđa za njihovu obitelj kada su se preselili u Švicarsku i morala je pristajati na razne poslove kako bi preživjeli. - Kao trener sam radio u ateljeu za dekoraciju. Teško smo živjeli nekoliko godina, ali Nena je cijelo vrijeme bila uz mene. Prodavala je salatu kako bismo imali za život. Uvijek sve zajedno prebrodimo. Jako sam pažljiv prema njoj - kazao je jednom. Par je dobio troje djece: Katarinu, Barbaru i Miroslava koji je zadnji put s ocem centrom Zagreba prošetao prije nekoliko dana.

Zdenka je bila velika potpora Ćiri tijekom njegove trenerske karijere, a prvi najteži trenutak u njihovom braku je bila prometna nesreća u kojoj je Zdenka teško stradala i liječnicu su joj dali male šanse da preživi. Samozatajna Zdenka nije se voljela često pojavljivati u javnosti i fotoreporteri tek su ih u rijetkim prilikama snimili zajedno, a kada je jednom u intervju za  upitan da otkrije tajnu svoje šest desetljeća duge ljubavi Ćiro je rekao:

- Mislim da je najveći problem u životnom standardu. Neimaština provocira najveće probleme. Samo istinska ljubav može spasiti brak od neimaštine. Mene i moju Zdenku, koju od milja zovemo Nena, pratile su i ljubav i poštovanje, ali hvala Bogu, i u kasnijim godinama dobre ekonomske prilike.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije