us open

Virtuoz iz Basela u opasnosti: Federera izdaje vid!

Roger Federer
31.08.2017.
u 17:02

Mnogi su pomislili da su virtuoza iz Basela opet stisnula leđa, no 36-godišnji Federer kaže da bi, da se o tome radilo, otkazao nastup.

Kiša je uzela danak i na US Openu, u utorak se na vanjskim terenima moglo igrati samo nešto više od sat vremena. Federer je doživio neočekivanu dramu u dvoboju s tamnoputim Amerikancem Francesom Tiafoeom.

Iako je tek 70. tenisač svijeta, domaći je igrač prilično namučio Švicarca koji je za pobjedu trebao skoro tri sata igre i svih pet setova - 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4. Mnogi su pomislili da su virtuoza iz Basela opet stisnula leđa, no 36-godišnji Federer kaže da bi, da se o tome radilo, otkazao nastup. Ali nekih problema Švicarac je ipak imao: - U uvodnom dijelu meča prilično sam se mučio, Frances je uhvatio dobar ritam. Loše sam se namještao na udarce, oči me nisu najbolje služile i teško sam procjenjivao udaljenost. Zbog toga sam bio prilično oprezan kod kretanja. U drugom setu je sve bilo puno bolje, ali oscilacije su ostale ponajviše zato što se nisam najbolje pripremio. U petom setu krenuo sam po pobjedu, nisam čekao njegove promašaje. Uzbuđen sam zbog ovakve pobjede i iznimno sretan - kazao je Federer koji je skupio 41 viner i čak 56 neprisiljenih pogrešaka. Za njega neuobičajeno puno. Među onima kojima je kiša pokvarila posao bio je i naš veteran Ivo Karlović (38). U meču koji se protegao na dva dana, poražen je od 24-godišnjeg Amerikanca Bjorna Fratangela, tek 135. tenisača svijeta, sa 6:7 (2), 4:6, 6:3, 6:7 (4).

Div sa Šalate imao je break i u drugom setu, ali ga nije uspio sačuvati. Presudila su dva tie-breaka koja ovaj put nisu otišla na Ivinu stranu, iako je Zagrepčanin u ovom meču pogodio čak 46 asova. Poraz će Karlovića skupo stajati: u najboljem slučaju skliznut će za osam mjesta i na sljedećoj ATP listi bit tek 46. tenisač svijeta. Ne stišavaju se strasti među igračicama kad je u pitanju nastup Marije Šarapove i pozivnica koju je dobila od organizatora US Opena. Među onima kojima se taj potez nimalo ne sviđa našla se i wimbledonska pobjednica Španjolka Garbine Muguruza: - Pretpostavljam da je navijači žele na Touru, ona unaprijedi svaki turnir. No, netko tko je bio suspendiran zbog dopinga trebao bi krvavo raditi da bi se vratio na najveće turnire. Trebao bi igrati manje turnire. Šarapova ne bi smjela dobivati toliku pomoć organizatora najvećih turnira - kazala je Muguruza.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije