MARIBOR - OLIMPIJA

Prosinečki u derbiju nervozno šetao i želio zapaliti cigaretu, a 'naletio' na Žutog!

prosinečki
Reuters/Pixsell
10.04.2022.
u 10:43

Naš Žuti, bio je nervozan, onako, u svom stilu. Prošetao je ispred svoje klupe, više nego je nekada u igračkim danima pretrčao. A koliko mu je samo puta na um palo da zapali jednu cigaretu.

Prvi derbi Maribora i Olimpije nakon ukidanja covid mjera odigran je u pravim zimskim uvjetima. Kao da nije riječ o proljetnom derbiju, u slovenskoj prijestolnici padao je snijeg, a oko 120 kilometara prema Mariboru bilo je tek malo toplije. U novim covid standardima opustili su se navijači obiju momčadi. Rivalstvo je to koje traje desetljećima, najveće u Sloveniji i jasno je zbog čega je gotovo cijeli susret bio 'na nož'.

Gostujući navijači u jednom su trenutku čak i prekinuli susret jer nisu dali igračima Maribotra da izvedu korner. Letjele su baklje na tribinu s navijačima Maribora, ali i plastične stolice na travnjak. Folklor je to identičan na svim navijačkim tribinama kada su ekstremni navijači u pitanju. Slavio je Maribor 1:0. 

Video možete pogledati OVDJE

Radovan Karanović (53) desetak je godina bio u omladinskoj školi Maribora. Nikad se oko njega nije slagala priča u kojoj bi preuzeo prvu momčad. No, na klupi viola sada je već sedam mjeseci i drži vrh prvenstvene ljestvice. Karanovića u Mariboru zovu Žuti, a s druge mu je strane bio puno poznatiji suparnik s istim nadimkom. Ako zaista osvoji naslov prvaka, Karanović bi mogao ostati posebnim slovima upisan u povijest ovog kluba. Za vratom mu puše Koper koji bi, ako prvi na kraju prođe kroz ciljnu ravninu, mogao postati peti slovenski prvak u zadnjih pet godina (Olimpija, Maribor, Celje, Mura, zadnjih su godina osvajale naslo prvaka).

Karanović, odnosno Žuti iz Dervente, ove sezone ima jedan posebno jak adut a to je Ognjen Mudrinski. Srbijanski napadač u 22 je utakmice zabio 15 pogodaka i najbolji je strijelac slovenske lige.  I protiv Olimpije nije odigrao ništa posebno, bez prave prilike, ali onu jednu kada se u 76. minuti prvi put s loptom okrenuo prema Olimpijinom golu, znalački je iskoristio i riješio derbi. Naš Žuti, bio je nervozan, onako, u svom stilu. Prošetao je ispred svoje klupe, više nego je nekada u igračkim danima pretrčao. A koliko mu je samo puta na um palo da zapali jednu cigaretu. Žuti iz Dervente pobijedio je Velikog žutog, no nije ga nadigrao. Robijeva slovenska priča se nastavlja... 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije