TRENING HRVATSKE

VIDEO Petković definitivno otpada za Wales. Dalić je otklonio posljednju dvojbu u napadu

hrvatski treneri
Miroslav Lelas/PIXSELL
24.03.2023.
u 19:09

Dvojica bivših vatrenih Dejan Lovren i Ivan Strinić sutra će gledati utakmicu Hrvatske i Walesa na krcatom Poljudu

Hrvatska nogometna reprezentacija danas ima prvi trening vatrenih na Poljudu od kada su se okupili u sklopu kvalifikacijske kampanje za europsko prvenstvo u Njemačkoj. Prije toga trenirali su na stadionu u Dugopolju. Posljednji put kada smo igrali u Splitu padala je strahovita kiša u studenom 2021. godine i tada je Hrvatska slavili protiv Rusije 1:0, nadajmo se u puno boljim uvjetima nego tada.

Na travnjaku su bili svi hrvatski reprezentativci uključujući Brunu Petkovića koji sutra neće konkurirati za nastup, trenirat će individualno, a trebao bi biti spreman za utakmicu s Turskom u utorak. Osim napadača Dinama, izbornik Dalić će imati na raspolaganju sve udarne snage.

 

 

Modrić je na press konferenciji rekao kako će igrati za Hrvatsku do kraja lipnja odnosno završnice Lige nacije. Kapetan je izrazio veliki respekt prema reprezentaciji Walesa koja dolazi bez puno bitnih igrača, ali Modrić smatra kako će Velšani momčadskom igrom nastojati kompenzirati oproštaj Garetha Balea i nedostatak nekih važnih igrača.

Naravno da će 30-tak tisuća gledatelja očekivati pobjedu, ali treba imati na umu da je ovo prva utakmica vatrenih od svjetskog prvenstva i ne znamo u kakvoj je momčad formi. Izbornik je najavio kako će prva špica biti Marko Livaja jer je 'nastupima za Hajduk to zavrijedio. Perišić će biti na lijevom krilu, a Kramarić će biti na desnom krilu jer nam treba igrač s kombinatorikom i koji će ulaziti u sredinu napada. 

Na Poljudu se očekuje pravi spektakl, navijače će zabavljati klapa Intrade, a očekuje se dolazak dvojice bivših reprezentativaca - Dejana Lovrena i Ivana Strinića koji se oprašta od igračke karijere. Prije utakmice biti će održana minuta šutnje za Miroslava Blaževića i Petra Nadovezu. Inače, Daliću će ovo biti 71. utakmica na klupi reprezentacije, izjednačit će se s Ćirom Blaževićem u utorak protiv Turske, a vlasnik rekorda postaje na završnom turniru Lige nacija.

Nakon treninga, igrači se vraćaju u hotel Lav i tamo će biti do utakmice. U Bursu se ide u ponedjeljak čarterom iz Splita, a u nedjelju će biti odrađen regeneracijski treninga. Sutra će na ulicama Splita vladati sjajna atmosfera, kakva je uvijek i bila kada je reprezentacija gostovala u ovom gradu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije