VEČERNJI NA SP-U

VIDEO Hrvatski navijači iz Dohe: Spavam u Abu Dhabiju, ovdje mi je preskupo, a idemo do kraja

Tomislav Dasović
22.11.2022.
u 18:42

- Cijeli aranžman je koštao manje nego u Rusiji. Nije malo novaca, ali nije ni toliko strašno kako se priča. Za smještaj, ulaznice i kartu negdje oko tri i pol tisuće eura - otkrio je drugi navijač.

Novinar Večernjeg lista Tomislav Dasović nalazi se u Dohi tijekom cijelog Svjetskog prvenstva pa tako i uoči prve utakmice hrvatske reprezentacije, sutrašnjeg okršaja protiv Maroka. Na ulicama grada susreo se s raznim navijačima vatrenih te iskoristio priliku da porazgovara s nekima od njih.

Prvo je popričao s jednim optimističnim navijačem Hajduka, koji je obukao poznatu majicu s likom Miše Kovača. Predstavio se samo kao Buljubašić, a istaknuo da će prespavati u Abu Dhabiju jer mu je Doha preskupa.  

- Došli smo ovdje da Hrvatska bude prva. Mislim da bi ovaj put mogli u finalu iznenaditi. Ove tri u skupini ćemo dobiti. Onda se idemo doma malo odmoriti (nakon što ode na sve tri, op. a.) pa na finale. Mislio sam ostati ovdje u Dohi, ali skuplja je desetak puta nego što je prije bila. Hoteli su prije tisuću-dvije tisuće eura. Tako da mislim da ću ići do Abu Dhabija i tamo spavati i onda doći na utakmicu. Jeftinije je otići tamo. Spojiti ugodno s korisnim - ispričao je.

Sviđa mu se atmosfera dan prije premijerne utakmice vatrenih na Mundijalu. Kao navijaču Hajduka, je li mu Livaja najdraži u reprezentaciji? 

- Dobro je, ovo što sam vidio danas dobro je. Bio sam u Rusiji, pobjeglo nam je zlato, ali mislim da ove godine neće. Modrić mi je najbolji igrač. I Livaja je dobar, ali Modrić je 'zakon'. 

Josip iz Zagreba stigao je s ocem te prijateljem s Floride.  

- Prati Hrvatsku prošle godine od Europskog prvenstva i čest je gost u Hrvatskoj - predstavio je svog američkog suputnika.  Veliki su navijači vatrenih. Za cijeli dolazak i smještaj dali su manje nego u Rusiji.  

- Već godinama i desetljećima pratimo reprezentaciju. Ja sam vječiti optimist i ostat ćemo ovdje kao i reprezentacija. Nadamo se da idemo do kraja kao i u Rusiji. Cijeli aranžman je koštao manje nego u Rusiji. Nije malo novaca, ali nije ni toliko strašno kako se priča. Za smještaj, ulaznice i kartu negdje oko tri i pol tisuće eura - zaključio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije