POSEBAN GOVOR

VIDEO Emotivni Dalić: Anđeli su radosni zbog tebe Ćiro. Gube 2:1, a jedino ti to možeš preokrenuti

dalić
Jurica Galoic/PIXSELL
15.02.2023.
u 18:00

Srebrni i brončani izbornik oprostio se od velikog prijatelja i mentora, Miroslava Blaževića

U dvorani Vatroslava Lisinskog održana je komemoracija za preminulu legendu Miroslava Ćiru Blaževića. Posljednji ispraćaj započeo je u 14 sati, Ćiro će biti pokopan u Aleji velikana na Mirogoju. Brojne poznate ličnosti iz javnog života stigle su na posljednji ispraćaj Miroslava Blaževića. Na komemoraciji su se pojavili Zvonimir Boban, Igor Štimac, Dario Šimić,  Aljoša Asanović i Robert Jarni, Robert Prosinečki i mnogi drugi. Autobusom je stigla i momčad Dinama, s kojom su bili članovi stručnog stožera te trener Ante Čačić, koji se susreo s hrvatskim izbornikom Zlatkom Dalićem.

 


 

- Uvijek sam govorio "vi", ali na dan tvog oproštaja ću prijeći na "ti". Odlaziš na neko drugo, bolje mjesto, igrati drugo poluvrijeme. Ovo prvo, zemaljsko, nažalost je završilo. Da si ovdje s nana, ti bi nas pogledao, nasmijao se i opsovao nas, kako znaš. Pogledaj koliko je raje došlo. Ne bi nam dao da danas plačemo i tugujemo. U tvom društvu uvijek su bili smijeh, veselje i sreća. Gore na nebu, čekaju te anđeli, radosni su što je došao trener svih trenera. Skoro će kraj utakmice, a oni gube 2:1. Samo ti možeš okrenuti utakmicu i pobijediti - rekao je Dalić.

- Nedostajat ćeš nam, Ćiro. Ušao si pod našu kožu, naše obitelji i domove. Ti si naš, Ćiro. Nedostajat će mi tvoje društvo, tvoja podrška i zaštita. Ti si bio puno više od trenera, jedan jedini i neponovljivi. Gentleman, šarmer i motivator. Samo si ti mogao nešto opsovati na televiziji, a da nitko nije zamjerio. Samo ti si mogao reći grube riječi, a da nitko ništa ne zamjeri. Ti si jedan od najvećih faca koji je hodao ovom regijom. Ostavio si nam puno toga, nisi bio kopija. Tebe nitko ne može zamijeniti. Volio si Bosnu i Hercegovinu, ali od svega najviše svoju Hrvatsku. Bio si veliki domoljub. I zato ti laka zemlja. Dragi Ćiro, neka ti je vječna slava - zaključio je hrvatski izbornik koji je bio na rubu suza. 

Podsjetimo, legendarni Ćiro je preminuo dan prije 88. rođendana, iza sebe je ostavio tugujuću obitelj, rodbinu te brojne prijatelje i obožavatelje. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije