U DUGOM SELU

VIDEO Ekskluzivno: Nikad viđen intervju Dražena Petrovića nakon kojeg ga je dočekalo neugodno iznenađenje

22.10.2022.
u 16:39

Dražen je u Dugo Selo došao sa svojim crvenim Porscheom a nakon intervjua ga je na staklu dočekalo neugodno iznenađenje, ceduljica s ispisanom kaznom od 500 tadašnjih dinara radi "nepropisnog" parkiranja, ali to je samo dio onoga što se pojavilo u nikad viđenoj snimci košarkaškog Mozarta

Da mu se tog kobnog 7. lipnja 1993., na njemačkoj autocesti, nije dogodio splet tragičnih okolnosti, Dražen Petrović bi danas slavio 58. rođendan. A to je za mamu Petrović vrlo poseban dan, pun sjete, pa je gospođa Biserka ovu subotu provela uređujući sinov grob na Mirogoju te, potom, u Draženovu muzeju koji je kao i svake subote bio otvoren od 10 do 14 sati i u kojem se, zbog rođendana, nije naplaćivala ulaznica.

Kao i obično, najviše aktivnosti na dan rođendana jednog od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena bilo je u njegovu rodnom gradu. 

- Po tom pitanju Šibenik je uvijek najaktivniji. Koliko znam, Šibenčani tradiocionalno polažu vijenac i ispred zgrade u kojoj je spomen-stan pretvoren u muzej ali i kod spomenika. Osim toga, djeca su u zrak pustila 58 narančastih baloa a organizirana je i utrka s Draženovim brojem četiri te dječji košarkaški turnir tamošnjih škola košarke - kazala nam je Biserka koja je pozvana da bude poseban gost i na boksačkoj priredbi u Zaboku koja je posvećena sjećanju na Dražena. 

Naime, s obzirom da je rođena na isti datum kada i legendarni košarkaš, naša najbolja boksačica Ivana Habazin odlučila je boriti se baš na taj dan i nazvati priredbu "Memorijalom Dražena Petrovića". 

- Meni je to izuzetna čast da smo bili u prilici organizirati tako nešto. Mamu Petrović znam već nekoliko godina i ta mi žena uvijek pruža apsolutnu podršku. 

S obzirom da su sjećanja na košarkaškog "Zmaja" vrlo snažna svaki detalj iz njegova prekratkog života danas se smatra velikom zanimljivošću. Stoga zahvaljujemo negdašnjem fizioterapeutu reprezentacije i bliskom Draženovu prijatelju Nebojši Perunoviću Panču na ustupljenom video materijalu jednog zanimljivog televizijskog priloga od prije tri desetljeća. Naime, nakon svoje druge NBA sezone, za vrijeme ljetne pauze, kao član New Jersey Netsa, Dražen je posjetio Dugo Selo gdje je za tamošnju lokalnu televiziju dao, za tadašnje vrijeme, neobičan intervju. Rekli bismo, u knjazovskom stilu.


Dražen je u Dugo Selo došao sa svojim crvenim Porscheom a nakon intervjua ga je na staklu dočekalo neugodno iznenađenje - ceduljica s ispisanom kaznom od 500 tadašnjih dinara radi "nepropisnog" parkiranja. Na videu se vidi kako netko, u kukuruzištu, slijeće i polijeće s motornim paragliderom, a Pančo nam nije htio otkriti da li je to uistinu bio Dražen ili neki "kaskader". 

I tako je Dražen zrakoplovom "Dugo Selo Airlinesa", iz "zračne luke" u Rugvici, "poletio" za New Jersey. A prije toga su i Dražen i Pančo, zajedno sa svojim domaćinima, uživali u janjetini jer je uvjet Draženova prijatelja (Pančo), koji je Dražena i doveo u Dugo Selo, bio janjac na ražnju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije