turnir Serbian Open u Banjoj Luci

VIDEO Đoković se namučio protiv autsajdera i naživcirao. Urlao je na Gorana Ivaniševića

Novak Đoković
ERIC GAILLARD/REUTERS
19.04.2023.
u 19:36

Prvi igrač svijeta imao je dosta problema u prvom meču na turniru u Banjoj Luci

Novak Đoković uspješno je prebrodio prvu prepreku na turniru Serbian Open u Banjoj Luci, pobjedom nad tinejdžerom Lukom Van Ashom u vrlo uzbudljivom meču 6:7(4:7), 6:3, 6:2, te se plasirao u četvrtfinale ovog turnira. 

Francuz je sjajno otvorio meč, sjajnom igrom iznenadio je ne samo Đokovića, već i sve prisutne na tribinama, pa se činilo kao da ovaj momak već godinama zauzima mjesto među prvih 10 tenisača.

A ipak, riječ je o 18-godišnjem tenisaču, pred kojim je velika karijera ako ovako nastavi. Nije se uplašio, igrao je odlično od samog početka, čekao je svoju priliku i iskoristio je na najbolji mogući način.

Činilo se da se Đoković digao nakon što je brzo vratio break i izjednačio na 5:5, ali Francuz je ostao hrabar u ključnim trenucima tie-breaka, diktirao je tempo gotovo svakog poena, odigrao fenomenalno i stekao veliko vodstvo.

Francuz je nastavio sa sjajnom igrom, nije se predavao, želio je napraviti čudo u Banjoj Luci, ali to se nije dogodilo.

Treći set Đoković je otvorio s dvije pogreške, prije nego što je odigrao dva dobra forhenda u sami kut terena za 15:30. Međutim, odmah zatim je poslao lopticu u mrežu i našao se u teškoj situaciji. Spasio je dvije break lopte, treću nije uspio i Van Asch je defenzivnom taktikom završio posao i poveo sa 1:0.

Srpski tenisač je zatim vikao na svog trenera i proslavljenog hrvatskog asa Gorana Ivaniševića nakon što je spasio drugu break priliku i urlao mu: 'Pričaj bre!'.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije