TRENING HRVATSKE REPREZENTACIJE

VIDEO Dalić je spremio faktor iznenađenja za Oranje. Sprema se nova invazija hrvatskih navijača

Nel Pavletic /PIXSELL
13.06.2023.
u 18:49

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak poručio je kako se očekuje 13-14 tisuća ljudi u kockicama

Nedaleko od stadiona De Kujip, doma domaćeg Feyenoorda hrvatska nogometna reprezentacija odrađuje trening uoči prvog nastupa na final fouru Lige nacija u Nizozemskoj. Sutra od 20.45 sati Hrvatska igra protiv domaćeg Oranja, naš novinar Tomislav Dasović približio je našim čitateljima kadrove s treninga koji se pomalo neobično održava na pomoćnom igralištu, dakle u Feyenoordovoj akademiji. 

- To nije ništa neobično i već je bilo očekivano da će se svi treninzi održati na pomoćnom terenu, također, u Katru se također nije treniralo na glavnom terenu. Razlog je što se želi sačuvati travnjak da bude u najboljem izdanju, domaćini Nizozemci su trenirali u svom kampu. Igrači su isticali kako je atmosfera sjajna, to je bilo vidljivo i na treninzima. Puno igrača je istaknulo kako ih čudi što se jako ide na treningu pogotovo jer su igrači zasićeni i potrošeni na kraju sezonu. Igrači su imali razne aktivnosti u hotelu, tako da je atmosfera zbilja odlično - kazao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak. 

 

 

- Distribucija ulaznica od početka radi Uefa, a HNS je u razgovoru s njima inzistirao da je nama ovo jako važno natjecanje i tražili smo da se što više ulaznica omogući hrvatskim navijačima. Čim su rekli da ima dodatnih ulaznica, odmah smo stavili obavijest. Otprilike možemo očekivati 13-14 tisuća naših navijača što je iznimno dobra posjeta. 

- U slučaju da izgubimo, raspored diktira Uefe jer je pod njenim okriljem. U petak navečer ili subota ujutro putujemo u Enschede, ali nikako direktno u Rotterdam - rekao je Pacak.

- Luka nije ništa odredio hoće li ostati ili otići, on je i prije rekao da će odlučiti poslije Lige nacija. Reprezentacija je došla osvojiti trofej ako je to ikako moguće. Od kada smo sletjeli u Rotterdam osjećamo podršku navijača i baš se veselimo sutrašnjoj atmosferi, pogotovo što su iza nas turniri u Rusiji i Kataru koji su bili daleko. Nizozemska je puno dostupnija, pogotovo ljudima iz Njemačke i okolnih zemalja. 

Inače, nema novih ozljeda, jedino Majer osjeća određeni strah od toga što je imao ozljedu ruke pa možda ima i određenu rezervu. Njegov nastup protiv Nizozemaca nije dvojben, ukoliko naravno bude trebao. Izborniku Daliću nije najbolje sjelo to što se već ranije saznao sastav Hrvatske, a Luka Ivanušec bi na lijevom krilu trebao početi od prve minute, što je zasigurno faktor iznenađenja za Nizozemsku jer Ronald Koeman sigurno nije očekivao Dinamovca u prvih 11. Također, Ivan Perišić će zaigrati na lijevom boku umjesto Borne Sose koji je igrao naporne dodatne kvalifikacije za ostanak u Bundesligi. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije