karate

Veliki uspjeh natjecatelja SKK Neretva na državnom prvenstvu u Gradačcu

12.04.2021.
u 18:09

Na seniorskom državnom prvenstvu održanom u Gradačcu Iris Ćorić i Matea Noah Medić osvojile zlatna odličja, a Katarina Sušac i Monika Rajić srebreno. Iris Ćorić koja je i aktualna balkanska prvakinja je u kategoriji -50 kg u finalu pobijedila klupsku kolegicu i prošlogodišnju prvakinju Katarinu Sušac, priopćeno je iz SKK Neretva. 

Matea Noah Medić, aktualna vice prvakinja Balkana je već četvrtu godinu zaredom prvakinja države i najbolja u kategoriji +68 kg (2018, 2019, 2020 i 2021) . U polufinalu je pobijedila Mirnesu Bektaš, te u finalu Stefani Krešić. Posebno je bio dobar i neizvjestan  polufinalni meč protiv Mirnese Bektaš, bivše U 21 prvakinje Europe, koja se nekoliko mjeseci nakon poroda vratila na natjecanje i bila izvrsna suparnica.

Monika Rajić koja je član KK Empi iz Prozor Rame ali trenira u SKK Neretva i dio je tima kluba, osvojila je srebro u kategoriji -61kg pruživši izvrsne borbe. Sve četiri djevojke koje su osvojile odličja studentice su Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.
Ostali natjecatelji nisu uspjeli doći do odličja.

U narednom razdoblju sve njih očekuju pripreme za nastup na europskom prvenstvu koje će biti održano u svibnju u Poreču u Hrvatskoj a Matea Noah Medić će skupa sa bivsim europskim prvakom u kategoriji +84 kg Ivanom Klepićem, koji nije nastupao na državnom prvenstvu,  nastupiti krajem travnja u Lisabonu u Portugalu na svjetskoj  WKF Premier ligi.

Svim osvajačima odličja čestitamo kao i Ivoni Ćavar, na osvojenom zlatnom odličju u kategoriji -68 kg, našoj dugogodišnjoj clanici, koja u 2021 godini nastupa za karate klub iz Širokog Brijega.

Natjecatelje je vodio šef stručnog stožera skk Neretva i ujedno izbornik i trener ženske  reprezentacije BiH,  Miroslav Klepić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije