tenis

Veliki uspjeh: Džumhur izbacio Harrisona

Damir Džumhur
10.03.2017.
u 09:26

Najbolji bh. tenisač Damir Džumhur u prvom kolu Indian Wellsa igrao je protiv Amerikanca Ryana Harrisona. Meč je završen pobjednom bh. tenisača rezultatom 2:1 u setovima (6:4, 3:6 i 7:5). 

Meč u Indian Wellsu trajao je 2:12, minuta, a nakon velike borbe između Džumhura i Harrisona, najbolji bh. tenisač potvrdio je fantastičnu formu koju je ostvario u proteklim tjednima, javlja N1.

Prvi set je dobio sa 6:4, i tako zabrinuo kladioničare koji su mu davali duplo manje šansi od 45. tenisača svijeta, Amerikanca Harrisona.

U drugom dijelu igre osjetio se pad koncentracije Džumhura, što je Harrison iskoristio da ekspresno povede s 3:0. Džumhur se vratio na kratko, ali je drugi set pripao Harrisonu, rezultatom 6:3.

Treći, odlučujući set donio je odličan tenis - koji je završen s ukupno 13 poena, 7:5 u korist Džumhura koji je na ovaj način izborio drugo kolo turnira u SAD-u.

Džumhur će svoj sljedeći meč imati protiv Španjolca Aleberta Ramosa Vinolasa, 24. igrača svijeta - koji je bio slobodan u prvom kolu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?