on bi igrao, ali...

Veliki preokret u 'slučaju Eriksen'; nesretni će danski nogometaš uskoro saznati kakva mu je budućnost, iako prognoze nisu obećavajuće

30.07.2021.
u 20:42
U sljedećih nekoliko dana Christian Eriksen (29) trebao bi u Milanu obaviti nekoliko važnih liječničkih pregleda i testova, a sve kako bi napokon saznao može li ili ne može nastaviti profesionalnu nogometnu karijeru

Podsjetimo, sjajni je danski veznjak Christian Eriksen (29) doživio težak srčani udar na utakmici 1. kola Europskog prvenstva protiv Finske. Liječnici su se desetak minuta na terenu borili za njegov život i doslovno ga vratili iz mrtvih, a potom mu je u bolnici u Kopenhagenu ugrađen defibrilator (pacemaker) za reguliranje rada srca.

Sam Eriksen se iznenađujuće brzo oporavio te se ponadao da će bez problema moći nastaviti nogometnu karijeru. No, liječnici nisu tako sigurni. Dapače, u Italiji sigurno neće moći igrati dok god ima ugrađeni pacemaker... Pravila Serie A više su nego jasna i ako želi nastaviti karijeru u dresu Intera, morat će ukloniti defibrilator, a time i preuzeti rizik novog infarkta!

Talijanski Sky Sport tvrdi da Eriksen kroz sljedećih nekoliko dana stiže u Milano obaviti nekoliko važnih liječničkih pregleda i testova. Ako sve prođe u redu, specijalisti će razmotriti moguće uklanjanje defibrilatora kroz neko vrijeme, ali - ako se to i dogodi - Eriksen sigurno neće moći na teren barem još šest mjeseci!

'U ovom trenutku i u ovom zdravstvenom stanju Christian Eriksen ne može igrati profesionalni nogomet u Italiji', potvrdio je prije nekoliko dana liječnik talijanskog nogometnog saveza Francesco Braconaro i dodao:

'Jedini način da Eriksen zaigra u Serie A je da mu se ukloni defibrilator i da je nakon toga potpuno zdrav i spreman.'

Kako god bilo, nova je sezona za njega izgubljena, a iz Intera su poručili kako će ga čekati koliko god je potrebno.

Eriksenova sudbina vjerojatno će biti poznata vrlo brzo i on bi u dogovoru s liječnicima trebao donijeti najbolju odluku. Ako konzilij vrhunskih liječnika i kardio-vaskularnih stručnjaka ocijeni da Eriksen ipak može normalno živjeti i funkcionirati bez defibrilatora, prepreka za nastavak karijere u Interu ne bi smjelo biti.

No, iz nekih su izvora već procurile informacije kako za Christiana Eriksena prognoze ipak nisu obećavajuće. Činjenica je da postoji realna nada da bi mogao nastaviti karijeru, ali u isto vrijeme postoji još i veća opasnost da ozbiljno ugrozi svoje zdravlje i život. Novi srčani udar, tvrde ti izvori, kojeg bi mogli izazvati fizički napori profesionalnog sporta, Christian Eriksen jednostavno ne bi preživio... Na kraju krajeva, odluka što će i kako dalje - jedino je njegova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije