Prva liga FBiH

Veležu je sad i dolazak Slavena u Vrapčiće bauk

13.04.2019.
u 10:40

Goražde i Zvijezda učinili su da prvenstvo u Prvoj nogometnoj ligi iz nezanimljivog i “učmalog” postane neizvjesno i uzbudljivo. Veležovih sedam bodova prednosti na početku proljeća otopilo se kao snijeg na suncu, pa se razlika smanjila na samo bod u korist Mostaraca.

Nervoza u Veležu

U Vrapčićima se osjeća nervoza, ali ne i panika. Ta, 12. s ljestvice Slaven ne bi trebao biti neka golema zapreka. Uostalom, Velež je Slavena svladao i jesenas u gostima (3:2), ali treba uzeti u obzir da Živiničanima gori pod nogama glede ostanka. Zadaća Olimpika prividno se čini još lakšom, iako gostuje. Vukovi idu u Novi Travnik, koji se može uzdati još samo u teoriju. Ali, ne treba zaboraviti da je Novi Travnik jesenas iznenadio na Otoci odigravši 2:2. Nizom neuspjeha i Igman je stigao u zonu ispadanja. No, od danas možda počne uspon u sredinu ljestvice. Konjičani, naime, gostuju kod slabašne Bosne, lampaša koji je u bezizlaznom položaju. Bosna je posljednja s 12 bodova i samo 11 postignutih golova. Sedmo Jedinstvo i šesto Orašje imaju po 32 boda, pa mogu mirno odigrati svoj dvoboj Pod borićima i Bihaću. Nakon poraza na Otoci, Metallegheu treba pobjeda protiv Zvijezde na Mračaju za mir u kući. Bratstvo je samo bod iza Goražda na ljestvici pa će pokušati pobjedom preteći momčad s Drine. Ni Čapljina nije u sjajnom položaju. Igman Slaven i Metalleghe ne zaostaju puno.

Vitez u Čapljini

Na Bjelave joj dolazi još ugroženiji Vitez, koji će pokušati ostati neporažen i zadržati priključak za klubovima ispred sebe, pa i za Čapljincima. Tošk je sjajno počeo sezonu s četiri pobjede. No, igranje srijedom i nedjeljom u prvenstvu i Kupu kao da je iscrpilo Tešanjce. Nanizali su dva kupska poraza protiv Širokoga (0:2. 0:1) i dva u prvenstvu (Velež 3:5, Slaven 0:1). Tošk će ugostiti opasni Rudar, željan prekinuti niz neuspjeha i vratiti samopouzdanje. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?