Prva liga FBiH

Veležu bi trebalo biti lako – Tošk okrenut Kupu BiH

30.03.2019.
u 10:12

Da se susret Velež – Tošk igra u nekim drugim okolnostima, rekli bismo kako Mostarce čeka iznimno teška i zahtjevna utakmica. Jer momčad iz Tešnja proljetos “mete” sve pred sobom, ali Tošk u srijedu igra svoju “povijesnu” utakmicu – prvi polufinalni susret Kupa BiH na Pecari.

Potajno nadanje

Tošk se potajno nada ulasku u finale, pa će sigurno odmarati neke glavne igrače, što bi vodećem Veležu moglo olakšati posao. Možda bi sve bilo drugačije da je Velež kolo ranije očuvao 2:0 vodstvo protiv Olimpika na Otoci. Dakle, borba za naslov još traje. Olimpik, koji zaostaje četiri boda, možda će imati laku zadaću u gostima u Gradačcu. Jer Zvijezda je načeta nizom unutarnjih sukoba u klubu, odlascima igrača i drugim problemima. Što bi Olimpiku moglo olakšati put pobjedi. Peto Jedinstvo će Pod borićima ugostiti dvanaesti Slaven, koji traži koji bod u gostima kako bi pobjegao s dna ljestvice. Posljednja Bosna praktički je već drugoligaš, ali slamku spasa i nade tražit će u sudaru s devetim Orašjem na svojim Lukama, pa... Osma Čapljina relativno je sigurna. Sigurnost bi potpuno učvrstila ako danas na Bjelavama svlada Rudar i preskoči ga na ljestvici. Deseto Bratstvo ugostit će Vitez, koji grozničavo traži kakav gostujući podvig. Ne bude li ga – Vitežanima se crno piše.

Bratstvu trebaju tri boda

Bratstvo bi pak s tri boda zaplovilo prema luci spasa od opasnosti od ispadanja. Nakon prošlotjedne pobjede u Konjicu protiv Igmana, u Metallegheu su odahnuli. Ovaj put Jajčani su domaćini – ugostit će Goražde na Mračaju. Očekivati je novi uspjeh Kraljeva, što bi ih lansiralo u mirne vode. Petnaesti, pretposljednji, Novi Travnik u jedva povoljnijoj situaciji od posljednje Bosne. I niz pobjeda (kad bi se dogodio) teško bi Novotravničane pomaknuo na ljestvici. Ipak, oni se nadaju novim bodovima i ostanku u utrci za spas. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije