Premijer liga BiH

Velež svladao Posušje s 2:0

sportsport.ba
19.07.2021.
u 21:58

Velež je u 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru svladao Posušje rezultatom 2:0.

Feđa Dudić je u ovu utaknmicu ušao s malo izmijenjenim sastavom. Odlučio je odmoriti nekoliko prvotimaca za utakmicu s AEK-om, a Posušje je to koje je prvo zaprijetilo.

Gosti su već u drugoj minuti mogli povesti. Begić izlazi sam pred Kačavendu, ali loše je izveo pokušaj loba i promjene rezultata nije bilo, piše Sportsport.ba

Velež se potom budi. Zubanoviću je poništen gol u petoj minuti, a zatim isti igrač tri minute kasnije ne koristi dobru loptu Ovčine. U 17. minuti i Georgijeviću je opravdano poništen gol.

Nastavio je domaći sastav sa napadima i u ostatku prvog dijela. Zubanović u 19. minuti stvara još jednu šansu, ovog puta šutira pored gola.

Odličnu šansu potom ne koristi ni Zeljković. Ubacio se iz drugog plana, ali ga je Brekalo u posljednji trenutak blokirao.

Ritam igre je nakon toga malo pao. Velež je bio konkretniji, imao je posjed lopte, ali u prvom poluvremenu nije bilo golova (0:0).

Feđa Dudić na početku drugog poluvremena uvodi Brazilca Brandaa i izmjena mu se odmah isplatila.

Brandao je u 49. minuti fenomenalno zaposlio Dejana Georgijevića, a napdač Veleža pogađa za 1:0 i otpor gostiju je konačno slomljen. Potom je domaći tim stvorio još nekoliko opasnih situacija pred golom gostiju, ali Baćak nije imao previše potrebe za intervencijama.

Opasno je bilo i pred golom Rođenih. Serdarušić u 72. minuti odlično šutira, Kačavenda još bolje brani.

Na drugoj strani prijeti Georgijević, Baćak odlično brani u 78. minuti, a golman gostiju dvije minute kasnije pokazuje kvalitetu.

Hasanović je oboren u kazenom prostoru, sudac Šehović pokazuje na bijelu točku, a odgovornost preuzima Brandao. Međutim, Baćak brani udarac brazilskom nogonetašu i ostaje 1:0 za Velež.

Baćak spašava i četiri minute kasnije nakon udarca Zeljkovića, ali u 86. minuti nije mogao ništa nakon što je sjajni Brandao prekrasno pogodio za 2:0.

Mogao je Velež i do uvjerljivije pobjede, ali je Ćosić u 89. minuti promašio zicer i na kraju je ostalo 2:0.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije