Konferencijska liga

Velež 'srušen' na Malti i ispao iz Europe

Klix
28.07.2022.
u 22:30

Nogometaši Veleža eliminirani su u 2. kolu kvalifikacija Konferencijske lige nakon što su i u uzvratnom susretu kao gosti poraženi od malteškog Hamrun Spartansa rezultatom 1:0. Velež je i prije sedam dana na Grbavici izgubio istim rezultatom, te su neočekivano pali već na prvoj europskoj prepreci ove sezone.

Nakon otvorenog početka utakmice s obje strane, prvi su prijetili domaći. Mashike je izašao sam ispred Bogdanovića u 11. minuti, ali je golman Veleža odlično to pratio i presjekao mu loptu, piše Klix.ba. 

Ipak, samo četiri minute kasnije Hamurn je poveo. Nakon kontre Mashike je zaposlio Jonnyja koji se našao u situaciji jedan na jedan i vrlo preciznim udarcem je matirao golmana Veleža za 1:0.

Tad je postalo jasno da je pred Mostarcima gotovo nemoguća misija, ali u 19. minuti mogli su se ekspresno vratiti u igru. Zeljković je pogodio prečku s desetak metara, lopta se odbila  Panteliću, ali on nije uspio pravovremeno reagirati i pogoditi praznu mrežu.

Potom je pokušao i Radovac, ali je šutirao pored gola, da bi Hamrun veliku šansu promašio u 34. minuti. Lopta je nakon velikog pritiska domaćih igrača došla do Jonnyja, ali je nije uspio poslati u praznu mrežu.

U sudskoj nadoknadi Jonny je dobrim udarcem s vrha šesnaesterca pogodio stativu i na odmor se otišlo vodstvom domaćih 1:0.

Velež je u nastavku bio agresivniji i pritiskao je, ali teško je stvarao izgledne šanse. U 54. minuti Pavić je centrirao, a glavom je preko gola šutirao Hasanović.

Deset minuta kasnije mostarci su imali najbolju šansu u nastavku. Haskić je bio sam na petercu domaćeg tima, šutirao je glavom, ali preko gola.

Do kraja utakmice ritam igre bio je nešto slabiji i Maltežani su uz brojna odugovlačenja sačuvali prednost i na osnovu svega prikazanog, zasluženo prošli dalje.

Hamurn Spartansi će u narednoj fazi natjecanja igrati protiv Levskog koji je eliminirao grčki PAOK.

Velež predstojećeg vikenda neće igrati ligaško kolo jer je njihov susret sa Slobodom odgođen, a potom im slijedi derbi sa Željezičarom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije