Premijer liga BiH

Velež sa 6:0 ponižen i poražen u Vitezu

28.02.2016.
u 08:00

Više nego zaslužena visoka pobjeda Viteza, a treba reći da je to plod dobre igre mladića trenera Karačića, ali i nemoći mlade i slabe momčadi gostiju iz Mostara, piše Večernji list BiH.

Veliki angažman domaćina

A kaže se pobjedi se ne gleda u zube, Vitežane treba pohvaliti za angažman i ozbiljnost u igri jer se samo takvom igrom može doći do uvjerljive pobjede pa i protiv slabašnog protivnika. Tijekom cijeloga susreta Vitez je uvjerljivo bio bolji, stvorili su Vitežani niz dobrih prilika nakon lijepih akcija, a goste su načeli, nakon više propuštenih prilika, tek u 35. minuti. Đurić je probio lijevu stranu, ubacio pred kazneni prostor Mostaraca, a Radeljić snažnim šutom, uz nespretnu intervenciju Bobića, svoju momčad doveo u zasluženo vodstvo.

Pogodak je burno pozdravljen od više od tisuću gledatelja, a 50-ak navijaća Veležća uporno je nastavilo navijati i podržavati svoju borbenu momčad. Međutim, bar za kratko utišao ih je drugi pogodak domaće momčadi. Naime, Novak je izvrsno prošao po lijevoj strani, lažnjakom je izbacio braniča Veleža Alkadića, lijepo je poslužio mladog Šantića koji je s 20 metara snažnim šutom za 2:0 pogodio lijeve gornje rašlje nemoćnog Bobića.

Vitežani su i u drugom poluvremenu nastavili napadati, nisu se zadovoljavali vodstvom od 2:0 i već u 49. minuti vodstvo su i povećali. Naime, Bobić je istrčao na rub svog šesnaesterca, izbio jednu loptu k centru, pravo na noge lukavom Đuriću koji je lobao Bobića i za krasni gol zaslužio pljesak na otvorenoj sceni. Nakon trećeg gola Viteza igra Veleža se raspala što su Vitežani iskoristili već u 57. minuti kada je u šesnaestercu Veleža nepropisno zaustavljen Šantić, sudac je prekršaj kaznio jedanaestercem, a Mrkajić neobranjivo pogodio za 4:0.

“Povukli ručnu”

Iako su Vitežani “povukli ručnu kočnicu”, ipak su rezultat povećali u 66. minuti. Novak je dobro prošao lijevom stranom, snažno je šutirao, pogodio je lijevu vratnicu, a odbijenu loptu prihvatio je Livančić i poslao je u mrežu vratara Bobića za 5:0. Točku na “i” stavio je mladi i borbeni Livančić kada je u sudačkoj nadoknadi još jednom savladao nemoćnog Bobića za pobjedu svoje momčadi s visokih 6:0.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije