Konferencijska liga

Velež odigrao neriješeno s Elfsborgom

05.08.2021.
u 21:10

Nogometaši švedskog Elfsborga i Veleža iz Mostara odigrali su neriješeno (1:1) u prvom susretu trećeg pretkola UEFA Konferencijske lige. 

Mostarci su ponovno odigrali odličnu utakmicu i pokazali da se mogu nositi s protivnicima koji su "na papiru" jači od njih. 

Nakon što su u drugom pretkolu eliminirali grčki AEK, "Rođeni" su se nakon večerašnjeg remija doveli u odličnu situaciju da idući tjedan na stadionu"Grbavica" u Sarajevu ostvare pobjedu i izbore playoff natjecanja. 

Rođeni su u prvom poluvremenu odlično nosili s favorizovanim domaćinom, a odličnu igru okrunili su u 32. minutu kada je Slaviša Radović nakon ubačaja iz kornera i zatresao mrežu švedskog tima.

Ipak, samo tri minuta kasnije domaćin dolazi do poravnanja nakon greške obrane gostiju koju je na najbolji način za izjednačenje iskoristio Frick.

U drugom poluvremenu gledateljii su mogli vidjeti ravnopravnu utakmicu, a najbolju šansu za Velež u 90. minutu imao je Radovac, čiji udarac odlazi tik pored stative gola domaćeg tima. 

"Rođeni" su imali nekoliko dobrih protunapada, međutim izostala je završnica te je utakmica završena remijem. Ipak, Velež može biti zadovoljan igrom i rezultatom koji mu daje pravo da se nada prolasku u iduću fazu natjecanja, gdje bi igrali protiv pobjednika duela Luzern - Feyenoord.

Uzvratni susret na rasporedu je idućeg četvrtka na stadionu "Grbavica" u Sarajevu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije