prva liga

Velež i Olimpik očekuju nove lagane pobjede i nastavak utrke za vrh

02.03.2019.
u 11:40

Nakon 103 dana prvenstvene stanke, danas u 15 sati na sedam stadiona Prve lige Federacije BiH zakotrljat će se lopta (Olimpik i Vitez svoju utakmicu igraju sutra). Osim što su se “naodmarali”, federalci su dosta mijenjali momčad, jednih se igrača riješili, druge doveli, pokušavali se organizacijski i financijski stabilizirati te obaviti kvalitetne pripreme. Koliko su uspjeli, vidjet ćemo uskoro. Nama se čini kako je još jesenas utrka za naslov spala na dva slova, možda i na jedno...

Rano počeli pripreme

Vodeći je Velež (39 bodova) rano počeo pripreme za nastavak sezone, boravio i u Antalyji (Turska), što je prava rijetkost kada su u pitanju klubovi iz ove lige. Velež (čini se) ima jaku momčad za ostvariti ambicije. U posljednjoj je provjeri s 2:0 svladao drugoligaša Klis. Proljetnu premijeru momčad trenera Ibre Rahimića ima u Vrapčićima protiv Čapljine. Olimpik (32) realno jedini ima neke izglede stići i prestići Velež na ljestvici. Klub s Otoke “izvadio je iz naftalina” veterana Zajka Zebu i od njega očekuje da bude pokretačka snaga u borbi za naslov. Olimpik se spremao u Hercegovini. U “generalki” je svladao Slaviju 2:1. Domaćin je Vitezu.

Jedinstvo (28) se u prvenstvenoj stanci gotovo raspalo! Razlog: financijski i drugi problemi te blokirana račun. Ambiciozni predsjednik Ismet Hadžimuratović prijeti da će odustati od najavljene obnove kluba jer nema podrške ni od koga, osobito politike. Većina igrača uzela je ispisnice, pridošli novaci nisu i pojačanja, a trener Vlado Jagodić još vjeruje u najavljenu renesansu. U posljednjoj probi Bišćane je svladala Kozara (2:1). Jedinstvo gostuje kod slabašne Bosne, ali u sadašnjim okolnostima, ne može se nadati dobru. Rudar (26) se pripremao “tako-tako” te u posljednjoj provjeri svladao drugoligaša Bosnu Union 5:1. Rudar gostuje u Jajcu kod Metalleghea (14), kojemu gori pod nogama. Zvijezda (27) je glavnu probu imala u četvrtfinalu Kupa protiv Toška (0:2) i pokazala da je slaba! Tošk (24) već slavi ulazak u polufinale Kupa BiH. Zvijezda je domaćin Orašju (21) koje je favorit. Čapljina i Goražde (po 21 bod) za sada su izvan opasne zone, ali Goražde se zimus jako “osulo” nakon ostavke svih klupskih čelnika, loših priprema i odlaska igrača. Čapljina se pripremala kući. Protiv susjeda Goška poraženo je u pripremama 0:1.

Mali izgledi za Čapljinu

U Vrapčićima Čapljinci imaju male izglede, no ipak... Igman i Bratstvo (po 19) negdje su na granici ostanka. Igman nije bez izgleda u Goraždu, dok će Bratstvo ugostiti opasni Tošk. Slaven (16) danas gostuje kod već prežaljenog lampaša Novoga Travnika (7). Osvoji li tri boda, njegove će pristaše odahnuti. Vitez (14) je trenera Vjerana Simunića i zamijenio Veseljkom Petrovićem. Bosna (9) i Novi Travnik (7) gotovo nemaju izgleda za spas. Bosna će ugostiti Jedinstvo, a Novi Travnik Slaven. Tri boda jednim i drugim probudile bi i produljile već “uvenule” nade u ostanak. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije