Reprezentacija BiH

Vedad Ibišević: Nadam se brzom golu i da otvorimo utakmicu na najbolji mogući način

24.03.2017.
u 09:00

Pripreme nogometne reprezentacije BiH pred susret s Gibraltarom nastavljaju se u Zenici, a mali “popodnevni odmor” u srijedu samo je bio uvod u sinoćnju, za javnost zatvorenu, probu terena zmajeva na Bilinu polju jer “puno je novih igrača koji ne poznaju stanje ovog travnjaka i stadiona”. U izvanredno povoljnom ozračju tijekom susreta s predstavnicima medija trener Igor Janković istaknuo je ”da pripreme za subotu teku u najboljem redu”.

Pripreme teku dobro

- Pripreme teku standardno dobro, a igrači ispunjavaju svoje obveze na treninzima vrlo profesionalno. Pokušavamo doći u optimalnu formu i spremni dočekati iduću utakmicu te ćemo od prve minute htjeti pokazati tko je domaćin i favorit u ovoj utakmici, kazao je Janković.

Sve je usmjereno prema jedinom cilju - subotnjoj pobjedi koja donosi tri zlatna boda, ali i veliki odgovor što se dalje može očekivati u kvalifikacijama.

- Najbitnije je da pobijedimo i od prve minute idemo napadački, iako znamo da ni jedan protivnik nije lagan, trebamo ih maksimalno ozbiljno shvatiti. Igrači su svjesni da pobjedom ostajemo u igri za dodatne kvalifikacije. Sigurno ćemo u ovoj utakmici pokušati ostvariti pozitivan rezultat i od prve minute na terenu pokazati pravo lice, kao i što pokazujemo u posljednje vrijeme, istaknuo je Janković.

Utakmica s Gibraltarom za kompletan reprezentativni sastav je i veliko iskušenje jer u ekipi neće niti nekoliko standardnih nogometaša. Bez njih postoji velika doza zebnje može li se igrati rutinski s puno debitanata ili igrača koji u reprezentaciji, pa i u svojim klubovima, nemaju veliku minutažu.

I među veznim igračima ima puno onih koji sjajno igraju u svojim klubovima, a najmlađi među njima je Amer Gojak, veznjak Dinama iz Zagreba. On je presretan zbog poziva u seniorsku vrstu i prijemom u reprezentaciji.

Zahvala izborniku

- Želim zahvaliti izborniku na pozivu, ovo je za mene velika čast i zadovoljstvo jer mi se ostvario dječački san. Osjećam se ovdje kao da sam deset godina u reprezentaciji, momci su me odlično prihvatili. Trudit ću se svojim odnosom i radom na treninzima opravdati ovaj poziv. Ne znam hoću li biti u konkurenciji za Gibraltar, to je do izbornika i ja poštujem njegovu svaku odluku, kakva god bude. Svjestan sam svojih godina i bit će kako bude, meni će biti svakako drago nastupati i pomoći mladoj reprezentaciji u utorak pobijediti u Zenici reprezentaciju Lihtenštajna, kaže Amer Gojak.

Među onim od kojih se u subotu puno očekuje, zbog forme i iskustva, je naš Talijan Rade Krunić, koji je odmah nakon susreta s Napolijem i lakšom ozljedom došao u “Zmajevo gnijezdo”.

- Dva treninga sam radio sam, zadnji s ekipom i mislim da sam spreman.

Trenutačno sam zadovoljan kako igram i nadam se većoj minutaži u reprezentaciji. Bez obzira na to što je Gibraltar slabija ekipa, u utakmicu moramo jako ozbiljno, objasnio je Krunić.

On je jedan od nogometaša koji generacijski strpljivo čekaju na svoju priliku u reprezentaciji.

- Malo smo oslabljeni zbog kartoniranih igrača, ali imamo mi igrače koju mogu nadoknaditi izostanak bitnih igrača. Dosta igrača iz moje generacije koja je igrala u mladoj vrsti je sada u A vrsti. Mislim da je to dobar znak za ovu vrstu, kazao je Krunić. •

- Moramo dobro odigrati i ne dopustiti nikakva iznenađenja te je naš cilj odmah dati gol. Imamo napadače koji su u odličnoj formi i svi jednako čekaju da dobiju priliku, kaže Ibišević.

On očekuje da Gibraltar defanzivnom igrom pokvari planove zmajeva, ali da se gosti možda više trebaju pribojavati eksplozivnosti novih mladih igrača.

- Nadam se brzom golu i da otvorimo utakmicu na najbolji mogući način. Ne smijemo biti nervozni i pod nekim pritiskom, cilj su nam tri boda i nadam se da će pobjeda biti što uvjerljivija. Moramo biti pametni i paziti se dobivanja žutih kartona, posebno kada se zna da nam je iduća utakmica protiv Grčke vjerojatno jedna od odlučujućih u kvalifikacijama, ističe Ibišević.

Izbornik Baždarević trenutačno najveću konkurenciju u reprezentaciji ima u napadačkom redu, gdje su svi pozvani u izvanrednoj realizatorskoj formi.

- Ovo je nešto novo, i to me raduje s posebno mladih igrača u napadu, koji dobro igraju i postižu golove. Siguran sam, po onome što sam vidio na treningu, da će svi momci koji dobiju priliku, dati sve od sebe da opravdaju povjerenje. Svjestan sam da kao najstariji igrač u ovoj ekipi, moram preuzeti dio odgovornosti, ali ne osjećam neki dodatni pritisak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije