Ekskluzivno

Večernji donosi: Aco Petrović priznao najveću grešku Cibone, najavio i veliku promjenu

Aco Petrović
Igor Kralj/PIXSELL
30.06.2022.
u 07:00

Reći ću vam što će se dogoditi: mi nećemo uspjeti. Nećemo skupiti novac, a onda će se dogoditi kopernikanski obrat", u velikom intervjuu za Večernji list, koji objavljujemo danas u 12 sati, priča Aco Petrović, s kojim smo gotovo sat i pol vremena razgovarali u Staroj Novalji na otoku Pagu.

U svojoj ljetnoj bazi vrijeme provodi s unucima, ne želi propustiti nijedan trenutak njihovog odrastanja, kao što je zbog dugogodišnje košarkaške karijere ostao uskraćen za dobar dio roditeljskog staža. Ipak, Aco ne miruje. Dok razgovaramo, mobitel mu izgara, a misli mu lete prema Ciboni. U jeku akcije za spas kultnog zagrebačkog kluba, koji desetljećima propada u režiji politike i nesposobnih, rastrošnih upravljača, jedan od igrača koji su ga proslavili i vodili do najvećih titula jednostavno ne može biti miran. Kalkulira, zbraja, oduzima... Istovremeno ga drmaju epizode euforije i depresije, a to dobro razumiju svi koji vole i prate Cibonin put.

Kako je propao nekad moćni europski klub, kad je počeo njegov pad i tko ga može dignuti? Trebaju li građani i tvrtke više uopće pomagati Ciboni koja je godinama preživljavala od milijunskih gradskih dotacija, a danas ponajviše duguje upravo Gradu Zagrebu? To su neka od pitanja koja smo postavili Aci, a on je na svako od njih neuvijeno odgovarao. 

"Pad Cibone definitivno kreće kada se dugogodišnji direktor kluba Božo Miličević zakačio s bivšim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Tada kreće kontinuitet problema: Božo podiže ogroman kredit, tvrdi kako je takve kredite i prije bez problema servisirao, ali ovaj put nije bilo tako. Grad preuzima na sebe kredit, ali Ciboni oduzima njezine nekretnine i poslovne prostore u sklopu dvorane. Zna se tko je bio na čelnim pozicijama u klubu i nije mi jasno da DORH ne može uzeti taj popis, pogledati tko su ti ljudi i ispitati porijeklo njihove imovine, mogu li opravdati barem 80 posto?", govori Petrović koji je i sam, dvije godine, obnašao dužnost predsjednika kluba.

Odgovara nam stoga i na pitanje je li u to vrijeme vidio i znao što se događa, što je konkretno poduzeo i zašto danas ne odustaje kluba koji mu je dao ime, dok dvorana u kojoj nastupa nosi ime njegovog pokojnog brata Dražena Petrovića. Priznaje da se ranije protivio ulasku Emila Tedeschija u klub, ali danas smatra da je to bila najveća greška. 

"Danas bi Cibona s njim bila jedan od najmoćnijih klubova u regiji", tvrdi.

Ne bi to bi Aco, kad u ovako dugom razgovoru ne bi poslao i oštre poruke onima od kojih je očekivao veću pomoć. Ned razumije zašto izostaje podrška HKS-a, pa govoreći o stanju u hrvatskoj košarci nudi i jednu 'bombu': 

"Uskoro će se neke stvari i u reprezentaciji promijeniti, imam saznanja i to vam ekskluzivno govorim..." 

Razgovor s Acom Petrovićem koji je vodila novinarka Dea Redžić pogledajte danas u 12 sati na našem Facebook i YouTube kanalu te pročitajte cijeli razgovor na webu Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije