božićni turnir

Večeras veliki finale, OŠ Ilije Jakovljevića prvak turnira osnovnih škola

21.12.2018.
u 09:47

Večeras je na rasporedu veliki finale božićnog malonogometnog turnira u Mostaru. Nakon odličnih polufinalnih susreta plasman u finale ostvarile su momčadi HFC Zrinjski Drugi Način i Noćni klub Pink Panther.

Prava je rijetkost što će finale turnira igrati dvije momčadi sastavljene uglavnom od domaćih igrača. Božićni turnir, zapravo kao i većina drugih komercijalnih turnira u Hercegovini, muči se s privlačenjem gledatelja na tribine. Uostalom, tribine i najbolje pokazuju što je publici zanimljivo, a te tribine će večeras biti dobro ispunjene. Solidno su bile popunjene i u polufinalu, ali ovogodišnje izdanje turnira do polufinala nije bilo na zavidnoj razini.

Prava šteta će biti ako božićni turnir kao sportska tradicija grada Mostara nastavi ići silaznom putanjom. To je redovito bilo jako natjecanje s bogatim nagradnim fondom, ali publika se vremenom osipala. Na staru slavu ovo natjecanje posjeti se tek u završnici. Zato ne bi loše bilo da ljubitelji hakla večeras od 17 sati pohode sportsku dvoranu na Bijelom brijegu kada je na rasporedu susret za 3. mjesto između MNK Vjekoslav Arapović i Bemix Trebinje.

Sat kasnije se igra revijalni susret između momčadi Zajedništvo i HNK Bogdanovci. Za momčad Zajedništva trebali bi, između ostalih, nastupiti: Drago Bokšić, Mario Maka Ivanković, Igor Melher, Dragan Čović, Zoran Tomić, Mario Vasilj, Marin Ćorluka, Albert Pehar, Mile Puljić, Maki Grle, Damir Beljo te još poneko igračko iznenađenje. Momčad s klupe trebao bi voditi legendarni Franja Džidić. Nakon revijalnog susreta izvlačit će se bogata tombola, a finalne je na rasporedu od 19 sati.

Na božićnom turniru završeno je paralelno natjecanje mostarskih osnovnih škola po hrvatskom planu i programu. OŠ Ilije Jakovljevića je u finalu nakon šesteraca bila bolja sa 7:6 od OŠ Petra Bakulee. OŠ Kruševo je s 4:3 bila bolja od OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Damir Marić (OŠ Petar Bakula), dok je njegov kolega iz momčadi Ivano Knežević najbolji vratar turnira. Mirko Čule iz OŠ Kruševo bio je najbolji strijelac natjecanja. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije